4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Başkan nüfus sayımına katıldı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yürütülen Adrese dayalı nüfus sayımı çerçevesinde İslahiye Belediye Başkanı Mehmet ULUDAĞ’ın Çay Mahallesi No:7 bulunan Lojmanına giden TUİK İslahiye Bölge Sorumlusu Gülşah YILMAZ ile Anketör Ayben DEMİREL Kontrolör Ayşe SÖKMEN ile Birsen KÖLEMEN tarafından ziyaret edilerek hane halkı bilgi formu dolduruldu. Akşam saat:18.30’da randevu verilerek gerçekleşen hane halkı sayımında Belediye Başkanı M.U, Eşi Malike ULUDAĞ ile kızları Merve Nur ve Hande NUR’un hane halkı kayıt formları dolduruldu.

Görüşmede muhabirimize açıklamada bulunan Belediyle Başkanı Mehmet ULUDAĞ şunları söyledi. “TUİK ile Belediyemiz işbirliği ile yapılan Adrese Dayalı Nüfus Tespiti ilçemiz ve ülkemiz için çük büyük önem taşıyor. TUİK Bölge sorumlusu arkadaşımız ve diğer görevliler işlerini mükemmel bir şekilde yapıyorlar. Halkımızın evlerine gelen anketörlere yardımcı olmasını rica ediyorum çünkü yapılan iş çok önemli ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yürütülen bu çalışmada tüm köy ve beldelerde tespit işlemi tamamlanarak İslahiye İlçe merkezinde nüfus tespit çalışmasına geçilmiştir. İlçe merkezimizde İlk aşama haneler sayılarak hanelere numara verilmiş ve bu numaralandırma işlemleri sisteme girilmiştir.amada İlçe merkezindeki bu çalışmaların yaklaşık yüzde 50'si tamamlanmıştır. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve tekrar halkımızın hanelerine gelen anketörlere yardımcı olmalarını istiyorum” demiştir.

TÜİK İslahiye Bölge sorumlusu Gülşah YILMAZ ise şunları söyledi “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yürütülen bu çalışmada 18 personelimiz İlçe merkezindeki nüfus tespit çalışmasını yoğun bir şekilde yürütmektedir. Bu çalışmalar aşama aşama yapılmaktadır. İlk aşamada hanelere numara verilmiş ve İkinci aşama olarak da hane halkına formlar dağıtılmış bu hanelerde kaç kişi yaşadıkları da tespit edilerek bu aşamada sisteme kaydedilmiştir. Son aşama ise 18 personelimiz bu dağıtılan formlara göre ev ev dolaşarak nüfus tespit işlemlerini halen yürütmektedirler. Adrese Dayalı Nüfus tespit çalışmasında İslahiye İlçesi bölge İlçeler arasında önde gelen İlçeler arasında yer almaktadır. Hemen hemen bu çalışmalar sonuçlanma aşamasına gelinmiştir” dedi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 01:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?