6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Başkan projelerini anlattı

Gaziantep'in merkez ilçe Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, göreve geldikleri ilk gündün itibaren önemli projelere imza attıkları ve ilkleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Can, Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) düzenlediği toplantıda, basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Bayramı'nı kutladı. Can, toplumdaki herkesin ayrı bir birey olduğunu ve herkesin ayrı bir görevi olduğunu belirterek, "Basın mensupları olarak sizlerin de halkı doğru bilgilendirmek, yanlışlarda yöneticileri ikaz, doğrularda ise takdir etme göreviniz var" dedi.

Konuşmasına 4 yıllık görev süresince yaptıkları hizmetleri anlatarak devam eden Başkan Can, yönetenlerle yönetilenler arasındaki uçurumu gidermek için çaba gösterdiklerini kaydetti. Can, "Bu milletin yöneticileri makam ve koltuk korkusundan kurtulmalı. Yöneticiler, yerlerine gelecek insan yetiştirmekten korkmamalı. Bu devlet ilelebet varolacaktır. Onun için de iyi yöneticiler yetiştirmek gerekiyor. Her gün donanımımızı güncelleştirmek ve kendimizi çağa uydurmama çalışmamız gerek" diye konuştu.

Can, muhtarlarla her 3 ayda bir toplandıklarını ve onlarla görüş alışverişinde bulunduklarını ifade ederek, "Ayrıca, 60 yaş üzeri saygın kişilerden oluşan Bilgeler Meclisi'ni oluşturduk. Onların engin tecrübelerinden yararlanmak için onlarla da her 3 ayda bir buluşuyoruz. Şimdi de Çocuk Meclisi oluşturmak için girişimlerimiz başladı. Şunu unutmamak gerek; kalkınan Türkiye'de insan faktörünü ön plana çıkarmak zorundayız. 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' diye bir söz var. Bu sebeple insanımızı rahat, huzurlu ve sağlıklı yaşatmak zorundayız. Halka hizmetin Hak'ka hizmet olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Can, 700 bin nüfusa sahip Şahinbey ilçesinin kentin varoşlarının yüzde 70'ini barındırdığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Göreve geldiğimizde kasamızda 41 bin YTL nakit para, 20 milyon YTL borç vardı. Biz mazeretlere sığınmadık. Hiç bir şekilde ayrım yapmadan herkese adil hizmet götürdük. Şehrin dört bir yanını şantiyeye çevirdik. Daha önce 'nereye gidiyor bu para' diye sorarlarken, şimdi 'nerden buluyorsunuz bu parayı' diye soruyorlar. İlkleri gerçekleştirenler risk alanlardır, bugüne kadar siyasilerimiz maalesef risk almamışlar. Riskten korkan iş yapamaz. Biz yaptığımız hizmetlerle ilkleri gerçekleştirdik. Gaziantep'e vizyon projeler getirdik. Havaalanı yolu üzerinde yaptığımız Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye'nin en büyük 2. projesi konumunda. Yaptığımız işlerle siyasi hayatımızı gelecekte tehlikeye soksak da kararlılığımızla çalışmaya devam ediyoruz."

Başkan Ömer Can, sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet üretmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Ama bunu lafla yapmıyoruz. Sosyal belediyeciliğin içini yaptığımız hizmetlerle dolduruyoruz. Hizmet politikamızı içten dışa değil, dıştan içe doğru yapıyoruz. Varoşlarda unutulan, 5 yılda bir hatırlanan insanlarımıza göreve geldiğimiz günün sabahından itibaren hizmet götürüyoruz. 16 mahalle evimizde binlerce insanımıza kurslar vererek meslek sahibi yapıyoruz, okuma yazma öğretiyoruz. Yine bir ilki gerçekleştirerek, 5 ayrı noktada kurduğumuz çorba evleri ile her gün yaklaşık 3 bin kişiye çorba ikram ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 13:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?