4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Başkandan 28 Milyon YTL borç iddiası

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediyenin 28 milyon YTL borcunun ortaya çıktığını söyledi.

Hazineden kendilerine borçla ilgili uyarı geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 1990’lı yıllardan kalma borcun yeni ortaya çıktığını belirtti. Güzelbey, belediye kayıtlarında paranın nereye harcandığının belli olmadığını iddia etti. 1990'lı yıllardan kalma borcun belediyede kayıtlı olmadığını ancak hazine kayıtları esas alındığı için ödemek durumunda olduklarını, itiraz edemeyeceklerini kaydeden Güzelbey; "Bu borcun yapılanması için çalışıyoruz. 17,5 milyon YTL'ini çözdük geri kalan 10,5 milyon YTL borcun da yapılanması için çalışıyoruz" dedi.
1,5 katrilyonluk borcu olan bir belediye devraldıklarını ifade eden Güzelbey; "1,5 katrilyonluk borçlu bir belediyeden artık cebinde parası olan bir belediye olduk. Kamu arazilerimiz yüzde 80 arttı. Göreve geldiğimiz günden buyana 403 bin metrekare alanı kamulaştırdık. 81 bin metrekare alanı ise sattık. Kamu arazisinin yüzde 20'sini satarken yüzde 80 oranında bir artış sağladık" şeklinde konuştu.

ALLEBEN VE ÜNİVERSİTE ARASINA TREN SEFERİ

Başkan Güzelbey, Alleben Köprüsü'nden Karataş'a kadar hafif raylı sistemin temellerini 2008 yılında atmayı planladıklarını söyledi.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 2008 yılında temelini atmayı planladıkları hafif raylı sistem için bir miktar kaynağın eksik olduğunu belirtti. Alleben Köprüsü'nden Karataş'a kadar olan 14 kilometrelik bir hafif raylı sistemin yapılacağını kaydeden Güzelbey; "2008 yılı içinde en azından Alleben ile Üniversite arasındaki 7 kilometrelik hafif raylı sistemi kurarak trenin çalışmasını sağlayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 13:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?