6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Başkandan engellilere tam destek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Avrupa Birliği tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanan 15 kişilik engelli aracını Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'ne bağışladı.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Hulusi Kalender ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i makamında ziyaret ederek, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Engellilerin ulaşım ve iş konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren Kalender, şunları söyledi:

“Yapmış olduğumuz genel kurulun ardından hemen yönetim kurulu arasında görev dağılımı yaparak çalışmalara başladık. Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Türkiye'de örnek hale geldi. Genel Merkez dahil tüm şubeler Gaziantep'in başarısını konuşuyor. Yapmış olduğumuz bu çalışmaları daha da arttırmak için bir takım projeler üretiyoruz. Bu projelerle engellileri meslek sahibi yapıyoruz. Bunu tek başımızı yapmamış mümkün değil. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi'nin destekleriyle bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Şu anda acil olarak ulaşım ve iş sıkıntısını gidermek zorundayız. Bu konuda kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz.”

Sakatlar Derneği Başkanı Hulusi Kalender ve yönetim kurulu üyeleri Av. Yaşar Sağlam, Zekai Katipoğlu, Ramazan Taşkın, Doğan Cıncık, Fatma Dinç, Yüksel Kayadaleren, Hasan Ertürk'ü makamında kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, sorunları dinledikten sonra çözümü için üzerine düşeni yerine getireceğini bildirdi. Güzelbey, “Avrupa Birliği tarafından belediyemize tahsis edilen 15 kişilik minibüsü Sakatlar Derneği'ne bağışlıyorum. Ayrıca 4 hazır büfemiz var. Onları da özürlülerin istihdam edilmesi için derneğe veriyorum. Öte yandan el beceri kurslarının sergileneceği geniş bir alanı engellilere tahsis ederek, ürettiklerini ürünlere pazar bulunmasını sağlayacağız. Toplum yararına faaliyet gösteren herkesin yanındayız. Sakatlar Derneği Başkanı Hulusi Kalender ve yönetimi başarılı bir çalışma yapıyorlar. Bizlerde onları destekliyoruz” şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 16:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?