4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Başkandan fakir ailelere ev ziyareti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey, fakir aileleri evlerinde ziyaret ederek gıda yardımında bulundular. 

Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği, dün akşam 12 aileye evlerinde ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulundular. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile birlikte fakir ailelerin evlerine çat kapı ziyaretlerde bulunan eşi Derya Güzelbey, periyodik olarak haftada ortalama 135 aileye yardımlarda bulunduklarını ve bu ailelerin eğitim, sağlık ve gıda ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti. Güzelbey, bu yardımların yanı sıra nikahsız olarak yaşayan çiftlerin nikah işlemlerini ve nüfus cüzdanı olmayanların nüfus cüzdanlarını çıkardıklarını söyledi. Güzelbey, şunları söyledi: 

"Belirlediğimiz fakir ailelerin eğitim, sağlık, gıda ve nikah işlemlerini yaptırıyoruz. 2004 yılından bu yana yaklaşık 70 bin aileye yardımda bulunduk. Belirlediğimiz aileleri kayıt altına alarak periyodik olarak 1 yıl boyunca gıda yardımlarını sürdürüyoruz. 1 haftada yaklaşık olarak 135 aileye gıda paketleri gönderiyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın bizlere gönderdiği yardımları da bu ailelere ulaştırıyoruz. Ayrıca nikah ve nüfus cüzdanı olmayanlara da yardımcı oluyoruz. Eğitim alanında 100 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Bursun yanı sıra bu öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. İlköğretim öğrencilerine ise önlük, ayakkabı, kitap ve kırtasiye yardımlarında bulunuyoruz. Üniversiteye hazırlanan fakir ve başarılı öğrencilerimizi dershaneye göndererek başarılı olmalarını sağlıyoruz. Tüm hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz."
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 12:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?