6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Başkandan 'İplik Ortaklığı' açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Selçuk İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ortak olduğu yönündeki haberlere yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

Güzelbey, yaptığı yazılı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında şahsımla ilgili yapılan yıpratma kampanyasına farklı boyut kazındırmak ve kamuoyunda beni zor durumda bırakmak amacıyla farklı senaryolar gündeme getirilmeye çalışılmaktadır. Geçmiş dönemde bir mahalli gazetenin gündeme getirdiği ve benim Selçuk İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ortağı olduğum yönündeki iddianın tekrar yeni bir haber gibi sunulmaya çalışıldığını ve bu vesile ile beni yıpratma kampanyasına devam edileceğini hissettiğimden kamuoyuna açık ve net bir şekilde somut gerçekleri açıklama gereği duydum" denildi.

Selçuk İplik A.Ş.'nin 1994 yılından bu yana ortağı olduğunu belirten Güzelbey, "Ancak müteaddit kereler yazılı ve görsel olarak bahsettiğim üzere Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra görevimi layıkıyla yerine getirmek amacıyla şahsi işlerime fazla zaman ayırmak istemediğimden bu şirket ile olan ortaklığımı sonlandırmak istedim. 2004 seçimlerinden sonra şirkette aktif olarak hiçbir görevim olmadığı gibi, diğer ortaklara ayrılma irademi kesin olarak bildirmem sonucu benim başvurum ve ilgili şirketin 04.01.2007 tarihli yönetim kurulu kararı gereğince ortaklığım sona ermiş ve ortaklık pay defterinde yazılı olduğu üzere de sahip olduğum 226 adet hissem, şirket hissedarı olan diğer ortaklar tarafından devralınmıştır. Dolayısıyla 04.01.2007 tarihli şirket yönetim kurulu ve 07.01.2007 tarihli pay defterinde yazılı kararlar sonucu Selçuk İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile hiçbir ilgim kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Anonim şirketlerde yıllık yapılan genel kurul toplantıları neticesinde hisse sahiplerine ilişkin hazirun cetvellerinin Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne gönderildiğini hatırlatan Güzelbey, açıklamasında, "Ticaret sicili de ortakların isimlerine göre şirket hissedarlarını günceller veya güncellemesi gerekir. Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğü ile yapılan görüşmede sicil memurlarının bu güncellemeyi yaparak ortaklık ismimi silmeleri gerektiği halde sehven silinmediğini beyan etmişlerdir. 2006 ve 2007 olağan genel kurul hazirun cetvellerinde şirket ortaklarının ve ortaklık paylarının tamamı yazılıdır. Bu isimler içerisinde benim ismim, ortak olmadığım için bulunmamaktadır. Ayrıca şirketin vermiş olduğu kurumlar vergisi beyannamesinde de benim ismim bulunmamaktadır" dedi.

Selçuk İplik A.Ş.'nin İstanbul Ticaret Odası'nın yapmış olduğu açıklamalara göre 2008 yılı içerisinde Türkiye'deki büyük şirketler sıralamasında ilk 500 içerisine girmiş bir şirket olduğuna değinen Güzelbey, açıklamada söz sözlere yer verdi:

"Şirket bünyesinde yaklaşık bin 500 kişi istihdam edilmekte olup on binlerce dolarlık ihracat hacmine sahiptir. Aslında belediye başkanı seçilmem sonucu sadece kağıt üzerinde kalan ve 04.01.2007 tarihi itibarıyla da resmi olarak ortaklıktan ayrılmış olmam sebebiyle bu şirketin hiçbir ticari faaliyeti ile herhangi bir ilişkim olmamıştır. Şirketin almış olduğu ve satmış olduğu menkul, gayrimenkul ve diğer şirket işlemlerinin hiçbirine müdahil olmam söz konusu değildir. Bu durum Türk Ticaret Kanunu ve diğer yasalar uyarınca mümkün de değildir. Ortaklıktan ayrılan kişinin de yasal olarak şirketle bağlantısı kesilmektedir. Tamamen yasal prosedürlere uygun olarak şirket ortaklığından ayrılmış ve şirket işleri ile hiçbir ilgim kalmamıştır. Israrla ilişkilendirilmeye çalışılmasının da iyi niyetli olmadığı ve farklı anlamlar taşıdığını düşünmekteyim. Görevim gereği yapmam gereken işler vardır. Bazıları gibi oturup komplo senaryoları yazacak zamanım ve niyetim yoktur. Ancak ara ara yeni haber gibi gündeme getirilmeye çalışılan bu husus ile ilgili ayrıntılı açıklamayı ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek istediğimden bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettim."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 18:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?