5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Bayilere mutfak tüpü dolandırıcılığı

Gaziantep'te, lokanta açacaklarını söyleyerek tüpgaz bayilerinden mutfak tüpü toplayan ve parasını ödemedikleri mutfak tüplerini tekrar piyasaya süren 6 kişilik bir şebeke çökertildi. 

Edinilen bilgiye göre, tüpgaz bayii M.D., Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek, bir süre önce kendisinden 10 adet mutfak tüpü alan, ancak parasını ödemeyen kişiler hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlıları takibe aldı. Yapılan araştırma sonunda Çakmur Y., Süleyman P., Mustafa K., Mehmet Ali A., Asım D. ve Ramazan T.'nin, lokanta açacaklarını söyleyerek tüpgaz bayilerinden mutfak tüpü aldıkları ve parasını ödemedikleri tespit edildi. Zanlıların, 16 tüpgaz bayisinden aldıkları mutfak tüplerini, kiraladıkları bir depoda sakladıkları ve anlaştıkları bir başka tüpgaz bayisi aracılığıyla piyasaya sürdükleri öğrenildi. 

Polis, gözaltına aldığı zanlıların gösterdikleri depoda yaptıkları aramada, 493 adet mutfak tüpü buldu. Gözaltına alınan zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 12:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?