4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Bayrak operasyonu başarılı bitti

Gaziantep’te, boş direklere takıldığı için dalgalanamayan ve parçalanmak üzere olan Türk Bayrağı, itfaiye aracına çıkan zabıta memuru tarafından takıldığı yerden kurtarılarak dalgalanması sağlandı.

Demokrasi Meydanı’ndaki Türk Bayrağı, dalgalandığı sırada alanda bulunan diğer boş bayrak direklerine takıldı. Türk Bayrağı’nın boş direklere takıldığını ve parçalanmak üzere olduğunu gören Gaziantep Valiliği personeli, durumu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bildirdi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Yaşar Çelik de Demokrasi Meydanı’na en yakın zabıta memuru Mustafa Türkoğlu’nun alana gitmesini isteyerek, Türk Bayrağı’nın kurtarılmasını istedi. 15 yıllık zabıta memuru Mustafa Türkoğlu, bayrağın takıldığı yere ulaşmanın mümkün olmadığını görünce, bayrağın parçalanmadan kurtarılması için Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne haber verdi.

Yapılan anons üzerine Demokrasi Meydanı’na gelen itfaiye aracının kepçe kısmına binen zabıta memuru Mustafa Türkoğlu, bayrağı takıldığı yerden kurtararak dalgalanmasını sağladı. Türkoğlu, görevini yerine getirdikten sonra araçtan inerek, diğer bayrak direklerinin kontrolünü de yaptı. Türkoğlu, Türk Bayrağı’nın Türk milleti için çok önemli olduğunu belirterek, "Türk Bayrağı’na sonsuz saygımız var. Onu her zaman korumakla görevliyiz. Biz şu anda onu takıldığı yerden çıkarıp dalgalanmasını sağlayarak görevimizi yaptık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2005 Salı 12:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?