6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Bayram öncesi esnafın durumu

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar ihtiyaçlarını giderebilmek için yapmış oldukları alışverişlerle esnafın yüzünü güldürüyor.

Karagöz Caddesi'nde doğal gıda ürünleri satışı yapan Mehmet Baştürk, ''Bugünlerde yoğurt ve nohut satışlarımız arttı. Vatandaşlar özellikle yuvalama yapmak için yoğurt siparişi veriyorlar. Ancak yoğurt alırken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Öncelikle yoğurdun taze olmasına dikkat edilmeli. Bunun için de yoğurdun üst kısmında pürüz veya köpük olmaması gerekiyor. Tanıdık yerlerden alışveriş yapılması daha güvenli olacaktır. Şehrimizde mandıra fazla olduğu için yoğurt da oldukça bol. Ancak bu yıl nohut piyasada az. Yoğurdun fiyatı 1.25 YTL civarında iken nohut ise 1.25-1.50 YTL civarındadır'' dedi.

Bayramda yenen baklavanın yanı sıra baklavanın konulduğu tepsileri üreten esnaflarda bayram öncesi hareketliliğin azda olsa başladığını söylediler.

Bakırcı çarşısı esnafından Necdet İbili, ''İşlerimiz geçen yıllara oranla düşük. Ancak bayramın işlerimiz üzerinde muhakkak etkisİ var. Azda olsa iş yapmaya başladık. Biz genelde toptan satış yapıyoruz. Fakat bizden perakende alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarımızı da kırmıyoruz. Bir kiloluk baklava tepsisinin fiyatı 5 ile 7 YTL arasında değişiyor'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 10:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?