6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Bayram şekerleri tezgahlarda

Gaziantep'te Ramazan Bayramı öncesi bayram şekeri satışları başladı. Vatandaşlar da bayramın vazgeçilmezi olan şeker alışverişini hem cebine hem de damağına hitap eden yerlerden alıyor.

Gaziantep'in en hareketli çarşılarından birisi olan Elmacı Pazarı'ndaki tezgahları bugünlerde birbirinden renkli şekerler süslüyor. Bayramın yaklaşması ile yoğunluğun iyice arttığı çarşıda esnaf da vatandaş da durumdan oldukça memnun. Şeker fiyatlarının geçen yıl ile aynı olduğunu söyleyen Elmacı Pazarı esnafından Ökkeş Karataş, “Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte satışlarımızda da hareketlilik başladı. Biz vatandaşlarımıza kaliteli ve ekonomik şeker satıyoruz. Geçen yıl ile bu yıl arasında fiyat anlamında bir farklılık yok. Vatandaş da bunun farkında ve şeker almak için bizim çarşımızı tercih ediyor. Şeker fiyatlarımız 4 YTL'den başlayıp 12 YTL'ye kadar çıkıyor. 3-4 gün sonra işlerimizdeki yoğunluk daha da artar” dedi.

Ailesi ile birlikte alışveriş yapan Mehmet Yıldırım isimli bir vatandaş ise, “Gördüğüm kadarıyla çarşıdaki fiyatlar fena değil. Özellikle bayramlık şekerin fiyatında çok fazla bir artış olmamış. Ancak vatandaşların taleplerine göre pahalı şekerlerde bulunuyor. Biz de fiyatları uygun bulduk şeker alışverişimizi buradan yaptık. Gazianteplilerin bayram masrafı oldukça fazla olur. Bizler damak tadına önem veren insanlarız. Daha alacağımız çok şey var” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?