6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Bayramda beslenmeye dikkat

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülen Alpaydın, her zaman olduğu gibi Ramazan Bayramı'nda da, sağlıklı bireyler dahil olmak üzere herkesin ölçüsüz, aşırı besin tüketiminden kaçınması gerektiğini söyledi.

Alpaydın, Ramazan Bayramı'nda sağlıklı beslenmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Ramazan ayında oruç tutanların iki olan öğün sayısının, Ramazan Bayramı ile birlikte değişeceğini anımsatarak, "Ana ilke azar azar, sık sık, ölçülü ve kararında beslenme olmalı. Ramazan ayı sonrasında tamamen yanlış bir düşünceyle 'mideye de bayram ettireyim' derken, sağlığı riske atıp, bayramı zehir etmeyin" dedi.

Sağlıklı beslenme için kahvaltı ile öğüne başlanması ve az az, sık sık beslenilmesi gerektiğini belirten Alpaydın, "Yemekler çok hızlı değil, iyice çiğneyerek tüketilmeli. Sıvı alımı artırılmalı öğünlere süt, ayran, bitki çayları, komposto gibi sıvı gıdalar eklenmeli" diye konuştu.

"Hamur işleri, kızartmalar ve yağlı besinlerden uzak durulmalı, akşam yemeklerinin hafif olmasına özen gösterilmeli" diyen Alpaydın, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ramazan bayramı boyunca tatlı, çikolata tüketimine dikkat edilmeli. Tatlılar yemekle birlikte değil yemekten sonra az miktarda tüketilmeli, hamurlu ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmeli. Meyve tüketmeye özen gösterilmeli."

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 12:09:17
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 12:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?