4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Bayramda sahte paraya dikkat

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde Gaziantep'te düzenlenen "Poyraz" operasyonunda 11 bin 360 YTL değerinde sahte parayı piyasaya sürdükleri iddia edilen 8 kişi yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro ekipleri, bayram öncesi hareketlilikten yararlanarak piyasaya sahte para sürülmeye çalışıldığı bilgisini aldı. Bunun üzerine "Poyraz" adı altında bir operasyon düzenleyen polis ekipleri, Gaziantep-Adana yolu girişinde 2 aracı durdurdu. 01 DM 364 ve 27 T 9601 plakalı araçlar içerisinde yapılan aramalarda araçların gizli bölmelerinde ambalaj içerisine paket edilmiş şekilde toplam 11 bin 360 YTL değerinde 568 adet sahte 20 YTL ele geçirildi. Olayla ilgili 8 kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 kişinin de sahtecilikten sabıkalı oldukları belirtilirken, yakalanan Mehmet K.'nın ise uyuşturucu ve sahte para suçlarından İstanbul Emniyeti tarafından arandığı tespit edildi.


Olayla ilgili gözaltına alınan Mehmet Ç., Mehmet S., İbrahim Ö., Mehmet K., Besalet D., Mustafa Ç., Mehmet K. ve Mehmet K., Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.


Ayrıca Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle alışveriş yoğunluğunun yaşanacağı ve bu yoğunluğu fırsat bilen kişilerin tuzağına düşülmemesi için vatandaşların duyarlı olmaları istendi. Açıklamada, vatandaşların banknotları tanımaları ve aldıkları paranın hakiki olup olmadığı konusunda dikkatli davranmaları tavsiye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 14:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rıza gogebakan IP: 85.107.43.xxx Tarih : 10.10.2007 13:23:29

öncelikle gaziantepli hemşerilerimin mübarek ramazan bayramini kutlar sahte parayada dikkat etmelerini birkez daha hatırltmış olalim