4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

BBP'den terör uyarısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Edip Özbaş, uygulanan yanlış uygulamalar sonucunda terör örgütü PKK'nın mevzi kazandığını bildirdi. 

Özbaş, partisinin Gaziantep İl teşkilatı binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin son günlerde cumhurbaşkanlığı seçimiyle çalkalandığını belirtti. Özbaş, "Diğer taraftan ise peşmerge Barzani'nin geçen günlerde yaptığı bir konuşmanın ardından, vatan evlatlarımız terör örgütü PKK ile girilen çatışmalar sonucu şehit düştü. Yanlış uygulamalar sebebiyle terör örgütü PKK mevzi kazandı. Bu yara şimdi kangren olma durumuyla karşı karşıya bulunuyor" dedi. 

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) aday olmasıyla birlikte Türk müktesebatını unuttuğunu ve AB müktesebatını kabul ettiğini ileri süren Özbaş, "PKK'yı, yıllarca güç veren arkasındaki küresel güçlerle yoketmeyi düşünüyorsan, baştan kaybedersin. Bugün olan budur. PKK, 40 bin evladımızı aramızdan alıp götürdü. Başımıza musallat olan bu beladan kurtulmamız lazım. Oynanan oyunu ve oyunun arkasındaki güçleri vatandaşların görmesi lazım. Aksi halde vakit geçmektedir. Son perde oynanıyor, perde kapanmak üzere" ifadelerini kullandı. 

Özbaş, iktidara gelmeleri durumunda Türkiye'de idam cezasının tekrar uygulanmaya başlanacağını ve terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın idam edileceğini de sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 18:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?