6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Beden Dili ve İmaj Yönetimi' toplantısı

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından "Beden Dili ve İmaj Yönetimi" konulu bir toplantı düzenlendi.

Kültür Bakanlığı Danışmanı Prof. Dr. Önder Aytaç'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, GAGİAD üyelerinin yanı sıra Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ve Gaziantep Polis Akademisi yetkilileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, geçen 10 yıl içerisinde ve özellikle 2000 yılı sonrasında dünyada ve Türkiye'deki ekonomik ve sosyal gelişmelere bakıldığında iş ve toplum yaşamındaki değişimin ne kadar hızlı olduğunun görüldüğünü belirerek, "Üretimin, sektörde ve her konuda çok fazla olduğu günümüz iş ve toplum yaşamında; bilgiyi en iyi şekilde yoğuran, yenilikçi düşünce çerçevesinde bunu bir farka dönüştüren ve bu yolla bir artı değer meydana getiren şirketler bir rekabet üstünlüğü elde ederek büyümektedir. Kurumsallaşma veya kurumsallaşamama, yüzde 98'i KOBİ'lerden ve aile şirketlerinden oluşan Türkiye ekonomisini oluşturan işletmelerin ölçek ekonomisinin ve konsolidasyonunun yaygınlaştığı bir dönemde en büyük sorunu olmaktadır. Kurumsallaşma yolunda yenilikçi düşünce, kurumsal imaj, marka, imaj yönetimi ve sosyal psikoloji iş yaşamı ve şirketlerimizin geleceği açısından birer önemli basamak olmaktadır. Bu kapsamda iş ve günlük yaşamımızda önem taşıyan konulardan birisi de imaj yönetimi ve beden dili olmaktadır" diye konuştu.

Ankara Polis Akademisi Dekanı, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kültür Bakanlığı Danışmanı Prof. Dr. Önder Aytaç ise bilimsel araştırmalara göre bir mesajın toplam etkisinin yaklaşık yüzde 7'sini sözel, yüzde 38'ini sesli ve yüzde 55'ini de sözel olmayan öğelerin oluşturduğunu kaydetti. Aytaç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Beden dili, duygu ve düşüncelerimizin yansımasıdır. Yurtdışında beden dilinin önemini ve gücünü bilen kurumlar, üniversiteler, politikacılar, emniyet teşkilatı beden dili eğitimleri almakta ya da organize etmektedir. İlk izlenimlerinin, ilk imajlarının 30 saniyede oluşacağını bilen bir kimse iş görüşmelerinde bu süreyi başarıyla kullanıp görüşmenin ilerleyişinde daha rahat olmaktadır. Beden dilinin karşı cinste ve farklı kültürlerde farklı yansımaları olacağını bilen bir kimse davranışları o kıstaslarda
değerlendirir. İster beden dili olsun ister konuşmak olsun her şey daha anlaşılır olmak, daha çok bir birimizi, kendimizi tanımaya yönelik iletişim şekilleridir. Çünkü beden dili kendimizi ifade etmemize, karşımızdakini anlamamıza, kendi iç dünyamızı gözlemlememize ve yorumlamamıza yardımcı olur. Keşfetmek bir serüvendir ve beden dili de bu serüvenin önemli, keyifli bir bölümüdür."

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 16:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?