4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Belediye evde İngilizce öğretecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, belediye sorumluluk bölgesi içerisindeki bilgisayar ve internet bağlantısı olan her yerde "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İngilizce'yi Evinize Getiriyor" projesi başlattı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, projenin amacının belediye sınırları içinde yaşayan ve arzu eden herkese "New English Discoveries Online" ile İngilizce öğretmek ve konuşturmak olduğu belirtildi. Türkiye'de başta devlet ve özel okullar, dershaneler ve üniversiteler olmak üzere İngilizce'nin en iyi şekilde öğretilmekte olduğu kaydedilen açıklamada, "Fakat konuşma ve anlama becerisi, okuma ve yazma becerisinden ve gramer bilgisinden daha zor gelişmektedir. Bunun nedeni İngilizce dil kökeninin Türk dilinden farklı olması ve bu becerileri geliştirecek ortamın bulunmamasından kaynaklanmaktadır. AB'ye yüzümüzü döndüğümüz ve bilgisayar teknolojisinin, buna bağlı olarak iletişimin çok hızlı geliştiği şu günlerde vatandaşlarımızın 21. yüzyılın iletişim dili olan İngilizceyi bilmesi ve konuşması ülkemizin uluslararası arenada rekabet gücünü artıracağı muhakkaktır" denildi.

Yurt dışında 132 Euro olan programın 3 aylık kullanım ücreti olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin projeye dahil olduğu ve belediye sınırları içinde yaşayan vatandaşların sadece 17.50 YTL kayıt ücreti ödeyerek İngilizce öğrenebilecek ve konuşabileceklerinin ifade edildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Proje ortaklarından Amerika North Alabama Üniversitesi tarafından hazırlanmakta olan sınava internetten katılarak seviyelerini belirleyecek ve aynı üniversiteden sertifika alabileceklerdir. Kayıt olan ilk bin vatandaşımız Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in hediyesi olarak ücretsiz kayıt olabilecektir. New English Discoveries Online, temel, orta ve ileri olmak üzere 3 seviyeden oluşmaktadır. Her seviyenin içinde 3 kur vardır. Türkiye şartları göz önüne alınarak 50 ders saatinden oluşan başlangıç seviyesi hazırlanmıştır. Eğitim toplamda 850 ders saatinden oluşmaktadır."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 17:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?