6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Belediye gençlere meslek öğretiyor

Şehitkamil Belediyesi'nin işsizlik ve sanayideki ara eleman sıkıntısına çözüm olarak hayata geçirdiği meslek kurslarında her yıl 5 bin kişi ücretsiz olarak faydalanıyor.

Sosyal belediyecilik alanında ortaya koyduğu projelerle dikkat çeken Şehitkamil Belediyesi, ücretsiz meslek kurslarıyla gençlerin iş sahibi olması için kalıcı çözümler üretiyor. 3'er aylık program dahilinde 4.5 yıldır devam eden halı oymacılığı, halı dokumacılığı, bilgisayar, bilgisayarlı muhasebe, web tasarımı, İngilizce, sayacılık, kuaförlük ve el beceri kurslarında her yıl 10 binlerce genç ücretsiz hizmet alıyor. 2007-2008 eğitim yılında meslek kurslarında 5 bin kişiye meslek öğreten Şehitkamil Belediyesi, 2 bin 500 kişiye ise okuma yazma öğreterek bu alanda önemli bir başarı sağladı.

Yıl boyunca devam eden ücretsiz yaz ve kış okullarında da 7 branşta eğitim veren Şehitkamil Belediyesi, bu yıl sonunda 4 bin 555 sporcuya başarı sertifikası verirken, üstün başarı gösteren yıldız adaylarını ise kendi bünyesine alarak, yeteneklerini keşfetme imkanı sundu. Spor kurslarındaki başarılarını sportif başarılara da yansıtan Şehitkamil Belediyesi, karate ve bilek güreşinde dünya şampiyonlukları kazanarak, Gaziantep'te bir ilki gerçekleştirdi.

Gaziantep Valililiği, İl Özel İdare, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile ortaklaşa yürütülen mikro kredi uygulamasına da ev sahipliği yapan Şehitkamil Belediyesi, kadınların kendi işini kurması içinde büyük bir çaba gösteriyor. Bedri İncetahtacı sosyal tesislerinde devam eden mikro kredi uygulamasında bugüne kadar bin 200 kişiye kredi verilirken, Gaziantep en çok kredi veren iller arasında birinci oldu.

Sosyal belediyecilik alanındaki başarıyı daha yukarılara çıkartmayı hedefleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, halka yaşamsal alanda kolaylık sağlamak için yeni projeler üretmeye çalıştıklarını belirtti. İlçede farklı coğrafyanın insanlarının yaşadığına ve yoğun bir göç hareketi olduğuna dikkat çeken Özkarslı, “İnsanlarımızın yaşamsal düzeyde eşit duruma gelmesi için ilçemizde adaletli bir hizmet veriyoruz. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın şiarıyla yaptığımız hizmetleri sürdürerek, tüm kesimleri kucaklamaya devam edeceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 13:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?