4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Belediye işçisinden başkanın aracına haciz

Gaziantep’in merkez Şahinbey İlçe Belediyesi’nden emekli olan işçi, tazminatını alamayınca Belediye Başkanı Ömer Can’ın makam otosuna haciz koydurdu.

Ahmet Öztürkmen (45), 27 yıl belediye hizmetinden sonra 14 Şubat tarihinde Şahinbey Belediyesi’nden emekli oldu. Belediye yetkililerinin ödemelerin durdurulduğunu belirtmesi üzerine emekli tazminatını alamayan Öztürkmen, avukat tutarak Şahinbey Belediyesi’ni icraya verdi.

İcra işlemlerini yürüten Avukat Ahmet Ergüç, icra davasını müvekkili lehine sonuçlandırdı.
Avukat Ahmet Ergüç, müvekkili emekli işçi Ahmet Öztürkmen’le birlikte Belediye Başkanı Ömer Can’ın makam arabasını park ettiği Makine İkmal Müdürlüğü’ne gelerek, haciz işlemi başlattı.

Belediye Başkanı Can’ın 27 TD 001 plakalı Renault marka makam otosuna haciz işlemi yapılırken, belediyeden 55 milyar lira tutarındaki tazminatın 2 saat içinde ödeneceği haberi geldi. Öztürkmen, bunun üzerine 2 saat daha bekleme kararı aldı. Emekli işçi Ahmet Öztürkmen, 27 yıl çalıştığını, yeni başkanın gelmesinden sonra makine operatörü olmasına rağmen değişik işlerde çalıştırıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Ben de emeklilik sürem geldiği için emekli oldum. Bugüne kadar tazminatımı ödemediler. Benim de borçlarım vardı. Bu nedenle icraya gittim. Şimdi bana 2 saate kadar ödeme yapacaklarını söylüyorlar. İnanmıyorum ama hukuk devletinde olduğumuz için yasal süreyi bekleyeceğim."
Avukat Ahmet Ergüç de müvekkilinin hakkını aradığını ve icra işleminin kendi lehine sonuçlandığını belirterek, belediyeden şimdi ödeme yapılmasını beklediklerini söyledi.
Belediye yetkilileri ile emekli işçi, daha sonra hazırlanan ödeme takvimi üzerinde anlaştı. Anlaşmaya göre belediye, tazminatın yarısını yarın, diğer yarısını da önümüzdeki ay ödeyecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 14:08:44
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 17:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?