6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Belediye meclis toplantısı yapıldı

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı dönem toplantısının 3. birleşimi gerçekleştirildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'ın başkanlık ettiği meclis toplantısında toplam 24 madde görüşüldü. 24 maddenin 20'si kabul edilirken, 4 madde için ise ilgili komisyonların çalışmaları sürdüğü için ek süre verildi.

Mecliste Şahinbey Belediyesi'nin de biri Karataş Mahallesinde sağlık ocağı yapımı diğeri ise Dumlupınar mahallesinde camii yapımı olmak üzere iki plan değişikliği maddesi yer aldı. Dumlupınar Mahallesinde cami alanı plan değişikliğine cami yapılan alan kadar yeşil alan verilmediği için itiraz eden CHP Grubundan Mehmet Sucu'ya açıklama yapan Başkan Can, Dumlupınar mahallesinde bulunan bin 300 metrekare uzunluğundaki vadi üzerine 25 dönümlük alana basketbol, voleybol sahalarının bulunduğu, sağlık ocağı, mahalle evi, oyun alanlarının bulunduğu bir park ve sosyal tesis inşa ettiklerini belirtti. Can, daha önce çöplük haline gelen vadi üzerinde hiçbir çalışma yapılmadığını ve bu vadi üzerinde bulunan evleri kış aylarında sel bastığını anlatarak, bu alanda ıslah çalışmaları yaptıklarını ve bin 300 metrekare uzunluğundaki vadide yağmur suyu sistemi döşediklerini söyledi. Bunun üzerine Mehmet Sucu muhalefetini çekti ve madde oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste ayrıca 2006 yılından buyana uygulanan Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali otobüs giriş-çıkış kapısı ücretlerinin yeniden belirlenmesi görüşüldü. 3 yıldan beri artış olmadığı için çevre illerden yapılan araştırma ile merkez firmaların otobüs giriş-çıkış ücretleri 21 YTL'den 40 YTL'ye çıkarıldı. Transit firmaların otobüsleri otogara 20 YTL karşılığında giriş çıkış yapabilecek, minibüsler 8 YTL, yarım otobüsler 10 YTL ve kango araçların giriş-çıkış ücretleri 3 YTL olarak belirlendi.

Meclisin kapatılmasının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Kurulu'na geçildi. GASKİ kurulunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Zeugma Müzesi ve Kültür Merkezi için 16 bin YTL, hafif raylı sistem birinci etap için 20 bin YTL, yine hafif raylı sistem birinci etap elektrifikasyonu ve enerji besleme sisteminin kurulması için 18 bin YTL olmak üzere toplam İller Bankası'ndan alınacak 55 bin 942 YTL'lik kredide su gelirlerinin yüzde 30'una kadar kısmının teminat olarak gösterilmesine karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 17:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?