6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Belediye Meclisi toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi 2008 Temmuz ayı dönem toplantısının 2. birleşimi gerçekleştirildi.


Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı başkanlık etti. Toplantıda 30 madde görüşüldü. 30 maddeden 28 madde oy çokluğu ile kabul edilirken diğer iki madde için ilgili komisyonlara süre verildi.

Toplantı gündeminde Türkiye ile UNICEF arasında 2006-2010 dönemini kapsayan ülke eylem planı çerçevesinde 'Çocuk Dostu Şehir Projesi' kapsamında Gaziantep'te 'Çocuk Hakları Birimi' kurulması kabul edildi. 'Çocuk Dostu Şehir Projesine' aday olan toplam 12 ilde hayata geçirilmesi kararlaştırılan eylem planı çerçevesinde proje ile ilgili Merkezi Finans İhale Birimine yapılacak başvurunun değerlendirilmesi ve uygun görülmesi halinde, projenin kabul tarihinden itibaren 6 ay içinde 'Çocuk Hakları Birimi' kurulması oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda çeşitli imar değişiklikleri de görüşüldü. Ayrıca belediye sınırları içerisinde bulunan ve köy statüsünden çıkıp mahalle olan yerlere 6 adet yeni hat açılması ve bu hatların 10 yıllığına kiraya verilmesine karar verilirken yeni hatlarda çalışacak belediyeye ait 24 adet 302 T Mersedes marka otobüsün satılması da karara bağlandı.

Ağustos ayında tatil yapmayacak olan meclis son olarak Gaziantep içinde 9 adet cadde ve sokağa yeni parkometre tesis edilmesini de kabul etti.
30 maddenin görüşülmesi ve karara bağlanmasının ardından meclis 11 Ağustos günü toplanmak üzere dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 17:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?