6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Belediye otobüslerine zam

Gaziantep Özel Halk Otobüsleri İşletmecileri Derneği Başkanı Abdulkadir Fakılı, otobüs ve dolmuş ücretlerine yapılan zammın haklı gerekçelerle yapıldığını savundu.
Fakılı, Royal Otel'de düzenlediği basın toplantısında, bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile görüşerek sıkıntıları dile getirdiklerini belirtti. Yaşanan sıkıntıların çözümü için zammın kaçınılmaz hale geldiğini kaydeden Fakılı, "Petrole, yedek parçaya ve harçlara gelen zamlar bizi büyük sıkıntıya sokmuştu. En yakın mesafemiz 30 kilometre ve her seferde 23 YTL'lik yakıt harcanıyor. Eğer bu zam yapılmamış olsaydı kentte şehir içi ulaşım durma noktasına gelirdi" dedi.

Şehir içi ulaşıma yapılan zammın mazota yapılan zam yanında önemli bir şey olmadığını ifade eden Fakılı, "Bu zam, girdileri karşılamak ve esnafın ayakta durması için gerekliydi. Bir de yıllarca Gaziantep'te rekabet nedeniyle ucuz taşımacılık yapıldı. Şimdi de birden bire zam yapılınca vatandaşın tepkisine neden oldu. Ancak, yapılan zamlar haklı gerekçelerle yapılmıştır. Çünkü kazanamadan hizmet yapamazsınız" diye konuştu.

Fakılı, şehiriçi ulaşımda kullanılan araçların 10 yıl sonunda değiştirilmesi zorunluluğunun da kendileri için büyük bir yük oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 18:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alisan IP: 88.227.141.xxx Tarih : 25.05.2008 15:18:35

Bence boş konuşuyorlar olan vatandaşa oluyor.Çok yazık