4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Belediye otobüsü şoförleri iş bıraktı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Kevser Turizm'e kiraladığı belediye otobüslerinde çalışan 250 şoför, maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile sabah 6-9 saatleri arasında iş durdurma eylemi yaptı.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Genel Başkanı Kenan Öztürk, ayın 1'inde ödenmesi gereken maaşların 20 gün geçmesine rağmen ödenmediğini ve İş Kanunu'nun 34. maddesine göre işçilerin iş durdurma kararı aldıklarını söyledi. Öztürk, yetkili firma ile aylardır görüşmelerine rağmen ödeme konusunda sıkıntıların çözüme kavuşmadığını öne sürerek, "Otobüs şoförlerimizin aylardır yaşadığı ücret sıkıntısı artık had safhaya ulaştı. Bu arkadaşlarımız evlerinin telefon, elektrik ve su faturalarını ödeyemez duruma geldi. Arkadaşlarımızın yüzde 90'ı bankalardan icralık oldu. Geçmişe dönük ikramiye, elbise ve paso paralarını hala alamadılar. Şu anda her işçinin yaklaşık 3 bin YTL geçmişe dönük alacağı bulunmaktadır. Bu ayki maaşlarını da alamadılar. Bu gerekçelerle yapılan iş bırakma eylemi nedeniyle birçok vatandaşımız işine gidemedi ve yollarda mağdur oldu. Bundan dolayı Gaziantep halkından özür diliyor ve anlayış bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


Bugüne kadar sorunun çözümü için şirket ve belediye yetkilileri ile görüştüklerini ve her an iş bırakma eylemi yapabileceklerini söylediklerini belirten Öztürk, "Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve şirket yetkilileri ile sürekli görüştük. Biz çalışma barışının bozulmasını istemiyoruz Bugüne kadar halkımız mağdur olmasın diye sabrettik. 'Her an iş durabilir' dedik. Fakat yine de herhangi bir adım atılmadı. Hep çözeceğiz dediler ama maalesef bugüne kadar çözülmedi. Halkımızın mağdur olmaması için elimizden gelen çabayı gösterdik. Sonuç alamayınca iş bırakmaya mecbur kaldık. 3 saatlik iş bırakma eyleminden sonra işçilerimizle görüştük. Vatandaşlardan çok sayıda telefon geldi. Halkımız mağdur olmasın diye şirket yetkilileri ile bugün tekrar görüştük. Bize cuma gününe kadar bu sorunu çözecekleri sözünü verdiler. Şoförlerimiz tekrar işlerine başladı. Ancak cuma günü ödeme yapılmazsa bu sefer süresiz iş durdurmaya gideceğiz" iddialarında bulundu.


Sorunun Kevser Turizm ile çözülmeyeceğini belirten Öztürk, Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e çağrı yaparak, "Belediye devreye girerek şoförlerimizin sorununu çözmelidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 16:24:23
Güncelleme :26 Eylül 2007 Çarşamba 16:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?