4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Belediyede toplu iş sözleşmesi sevinci

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (GASKİ) çalışan 950 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Seren, DİSK Bölge Temsilcisi Muzaffer Subaşı, Genel-İş Bölge Başkanı Nihat Bencan ve Genel İş 1 Nolu Şube Başkanı Osman Kaplan ile işçiler katıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, burada yaptığı konuşmada, belediyenin bir aile yuvası ve çalışan herkesin bir bütün olduğunu belirtti. Güzelbey, belediyenin vatandaşa hizmet etme faaliyetinde bulunduğunu kaydederek, "Başarılı olmak isteniyorsa, hep birlikte özveri ile çalışmak gerekiyor. Sendika ile yılbaşından bu yana görüşüyorduk. Sendikanın istediği ve belediyenin mevcut durumu gözönüne alınarak anlaşma sağlandı. Bazı çevreler bizi birbirimize düşürmeye çalıştı, anlaşamaz dediler ama anlaştık" dedi. 

Önceki yönetimlerin yaptıkları hesapsız harcamalar ve 1,5 katrilyon lira borç bulunması sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Güzelbey, "Ancak hiç bir zaman borcun arkasına saklanmıyoruz. Yaptığımız anlaşma ile işçimize 2007 yılı için yüzde 10 ücret zammı ve günlük bir YTL artış, 2008 yılı için TÜFE oranında artış, 2009 yılı için ise TÜFE oranında zam ve artı 2 puan artış sağlanmıştır. Ayrıca, işçilerimize her yıl 60 günlük ikramiye ve yakacak yardımında da bulunulacaktır. Bunun yanında sosyal yardımlarda da artış sağlanmıştır" diye konuştu. 

DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Seren de, Türkiye'de sorunların çok büyük olduğunu, sorunları çözmede yöneticilere yardımcı olunması gerektiğini belirtti. Seren, "10 milyon işsizin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Sorunlar dağ gibi. Sorunları çözmede yöneticilere yardımcı olan yok. Hatta sorun çıkaranlar var. Bu ülke bizim. Sıkıntılar had safhada. İşyerinde huzur bizim en önemli ilkelerimizden birisi. Bu sebeple belediye ile oturduk, imkanları değerlendirdik ve anlaşmaya vardık. Yapılan anlaşmanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 

Genel-İş Sendikası Bölge Başkanı Nihat Bencan ise, Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziantep Savunması döneminde Fransızlar tarafından katledilen 14 çocuğun anısına yaptırdığı Dokurcum Değirmeni Anıtı'na sendika olarak katkıda bulunmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Bencan, bağış çekinin önümüzdeki günlerde belediye yetkililerine teslim edileceğini kaydetti. 

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy ve DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Seren, 950 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 14:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?