6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Belediyeden engellilere kolaylık

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan tüm vatandaşların hizmetlerden eşit şekilde yararlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan engelli vatandaşların belediyenin sunduğu hizmetlerden kolaylıkla yararlanabilmeleri için hazırladığı "Engel Yok" aracını Ekim ayı içinde hizmete sokuyor. "Kentsel alanlarda ekonomik ve sosyal sorunların çözümüne destek projesi" kapsamında alınan ve 56 bin Euro'ya malolan Engel Yok Aracı engelli vatandaşların belediye hizmetlerine ulaşmalarını sağlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir proje başlattık ve bu proje ile engelli vatandaşlarımızın da kolaylıkla verdiğimiz hizmetlere ulaşmasını hedefledik. Bu proje kapsamında engelliler için hazırladığımız bir araç aynı anda 6 tane tekerlekli sandalyeli engelli vatandaşımızı bulundukları yerden alıp Büyükşehir Belediyesine ulaştırarak işlemlerini yapmalarını sağlayacaktır. Bu araç Ekim ayı içerisinde Gaziantep'te bulunan engelli vatandaşlarımızın hizmetine girecektir" dedi.

Güzelbey, "Engelli vatandaşlarımızın yaşam seviyesinin yükseltilmesi ile bu şehrin yaşam seviyesinin yükseltilmesi projenin bir başka boyutunu oluşturmaktadır. Her zaman belirttiğimiz gibi insanımız her şeyin en iyisine layık. Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak sınırlı kaynaklarla kaliteli hizmet sunmaya çalışırken, bu hizmetler için kaynak oluşturma çabalarımızı da sürdürmekteyiz. İşte bu projede hizmet verecek olan aracın finansmanı da AB fonlarından sağlanmıştır" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet verecek olan Engel Yok aracından faydalanmak isteyenlerin, hafta içinde mesai saatlerinde Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı 211 12 00 - 1659, Türkiye Engelliler Derneği Gaziantep Şubesi 322 84 55 nolu telefonlarını arayarak belediye hizmet binasına ulaşımlarının sağlanmasını isteyebilecekleri ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?