4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Belediyeden ortamı yumuşatma çabası

Gaziantep’te, dün yaşanan olaylı ahır yıkımının ardından belediye ekipleri, olayların daha da büyümemesi için ahır sahiplerini ikna turuna çıktı. Yıkım yapmayan belediye ekiplerinin ikna turunda, herhangi bir gerginlik yaşanmadı.

Şahinbey İlçesi Ulaş Mahallesi’nde bulunan ahırların yıkımı sırasında, dün yaşanan olayların ardından, bugün mahalleye gelen Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ahır sahipleriyle görüştü. Belediye ekipleri, daha önce yıkılan ahırların bulunduğu bölgelerde incelemelerde bulunarak, ahır sahiplerini yıkım konusunda gerginlik yaratmamaları için ikna etmeye çalıştı ve onlara ahırlarını boşaltmaları için süre verdi. Ahır sahipleri ile görüşen belediye ekipleri, yıkım yapmadan bölgeden ayrıldı.

Ahırları yıkılan vatandaşlar ise kendilerinin mağdur edildiğini ve yetkililerin konuya duyarsız kaldıklarından şikayetçi oldu. Bölgede 20 yıldır hayvancılık yaptığını belirten ahır sahibi Selahattin Yüksek, hayvanları ile birlikte açıkta kaldıklarını kaydederek, "Biz şimdi ne yapalım. Yıllar önce bu bölgeyi bize belediye göstermişti. Ancak şimdi ise ahırlarımızı yıkıyorlar. Biz bu kadar hayvanla nereye gidelim. Dağa çıksak, terör korkusu yaşıyoruz. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz ve bize yer göstermelerini istiyoruz" diye konuştu.

İl Hıfzısıhha Kurulu’nca, sağlıksız oldukları gerekçe gösterilerek bir süre önce Ulaş Mahallesi’nde bulunan 74 ahırın yıkılmasına karar verilmişti. Bir süredir devam eden yıkım sırasında dün olaylar çıkmış ve olayları bastırmakta yetersiz kalan polis, havaya ateş etmek zorunda kalmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 15:13:31
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 14:11:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?