6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Belediyenin ilaçlama timi işbaşında

Gaziantep metropol ilçe Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, ilçe genelindeki ilaçlama çalışmalarını zamanında ve etkin bir şekilde başlattıklarını söyledi.

Özkarslı, yaptığı açıklamada, 20 Şubat'ta larva çalışmalarının başladığını, sivrisinek ve benzeri böceklerin yuvası olan bölgelerde etkin bir çalışma sürdürdüklerini ifade etti.

Özkarslı ve Temizlik İşleri Müdürü Adnan Ergün istasyon meydanında ilaçlama ekibi ve personeli denetledi.

Uygulama öncesi bir açıklama yapan Özkarslı, ilaçlama çalışmalarının zamanında yapılmadığı takdirde büyük sorunlar yaşandığına dikkat çekti. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda larvaların üreme ayı olan Şubat ayında ilaçlama çalışmalarına başladıklarını kaydeden Başkan Özkarslı, "Şubat ayı içerisinde ilçemizde bulunan tüm ahırlar, su göletleri ve binalara ait fosseptik çukurları ekiplerimiz tarafından ilaçlandı. Aynı titizlikle çalışmalarımız devam edecek. Amacımız, halkımızın sorunsuz bir yaz geçirmesidir. Halkımız gördükleri su birikintisi veya benzeri sivrisinek yuvalarını belediyemiz ekibine telefonla bildirebilirler. 444 27 02 nolu Alo Belediye hattımız 24 saat hizmet vermektedir" dedi.

İlaçlama hizmeti veren 20 personele süt dağıtan Başkan Özkarslı, "Şeyh Edebali’nin 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın' sözünden hareketle insan faktörüne büyük önem veriyoruz. Bu nedenle ilaçlama ekibinde çalışan personellerimize her sabah işe başlamadan süt dağıtıyoruz. Amacımız çalışma arkadaşlarımızı olası bir zehirlenmeye karşı korumaktır. Personellerimizin sağlığı, yaptığımız hizmet kadar önemlidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 13:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?