6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Belediyenin müze projeleri

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 2008 yılının müze projeleri yılı olacağını söyledi.

Rehabilitasyon merkezinin tanıtım toplantısında 2008 projelerini açıklayan Güzelbey, "2007 yılında en büyük hizmetimiz kültür alanında olacak demiştik. 2008 yılında da en büyük hizmetimiz yeni açılacak 4 müze olacak" dedi.
Gaziantep'in Türkiye'nin önemli bir sanayi merkezi olduğunu ancak sanayiye alternatif olarak kültür, turizm ve eğitim projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek 2008 yılında hizmete girecek dört müze hakkında bilgi veren Güzelbey, şunları söyledi:

"2008 yılında en büyük hizmetimiz müze projeleri olacak. İpek Yolu üzerindeki eski TEKEL binası yerine yapılacak Mozaik ve Arkeoloji Müzesi tam bir kompleks müze olacak. Bir diğer müze ise Gaziantep Kalesi'nin galerilerine yapılacak olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Müzesi için Mayıs ayında çalışmalara başlanacak. Restorasyonu tamamlanmak üzere olan Bayazhan'ın üst katına bir kent müzesi yapacağız. Burada Gaziantep'in yöresel yaşam tarzını yansıtacak görseller oluşturulacak. Ayrıca Gaziantep'in önemli eserlerini bu müzede görmek mümkün olacak."

Ayrıca kent müzesi içinde Gaziantep'in yaşam tarzının yansıtılacağını belirten Güzelbey, Bayazhan içinde yapılacak Kent Müzesinin 2008 yılının Ağustos ayında hizmeti açılacağını belirtti. Kent Müzesinde, Gaziantep yemeklerinin sunulduğu bir restoran, Gaziantep el sanatlarının yapıldığı ve satıldığı dükkanlar ve ön tarafında ise bir sanat galerisinin bulunacağını kaydeden Güzelbey, Göğüş konağının da Gaziantep yemekleri müzesi olarak düzenleneceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 17:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?