6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Belediyespor'da mağlubiyet üzüntüsü

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Orduspor, deplasmanda ilk galibiyetini Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında alırken, farklı galibiyetin de sevincini yaşıyor.

4-1'lik galibiyetin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orduspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, deplasmanda ilk galibiyetlerini farklı bir skorla almanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Her iki taraf açısından zorlu bir kaşlılaşmaydı. Son 10 gün içerisinde arka arkaya çok talihsiz maçlar oynadık. Bu nedenle bu maç bizim için çok önemli bir hale gelmişti. Gerçekten moral ve puan açısından kesinlikle galip gelmemiz gerekiyordu. Gerçekten her iki tarafta centilmence oynadı. Ancak maçın başından sonuna kadar ilk golle birlikte maçın kontrolü bizdeydi. Farklı bir skorla kazandık. Çok mutluyuz. Gaziantep Büyşükşehir Belediyespor'a bundan sonra başarılar diliyorum. Açıkçası kulüp içerisinde geldiğim günden beri futbolcularımız en iyi şekilde çalıştırdık. Futbolcularım bu maçta galibiyet için söz vermişlerdi. Tabi bu kadar farklı bir skor olmaya bilirdi. Daha farklıda olabilirdi ama bizim için 3 puan önemliydi. Bundan sonra yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Ordusporlu Serdar ise, Gaziantep'te yeni bir sayfa açtıklarını ifade ederek, "Teknik heyet, yöneticiler ve biz futbolcular olarak bugün beyaz bir sayfa açarak yen bir başlangıç yapmak istedik. İki talihsiz mağlubiyetin ardından zor bir karşılaşma olacağını biliyorduk. Ama kazanmayı bildik. Karşımızda çok koşan bir takım olacağını da biliyorduk. Ayağa iyi pas yaparak rakibi yormayı bildik. Sonuçta tabii ki 4 gol bulmak güzel ve bizim için çok iyi bir moral oldu. Bundan sonra yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Bizden korkmalarını istiyoruz. Çok farklı bir takım olarak yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ordusporlu Rıdvan da, 90 dakika boyunca maçın kontrolünü ellerinde bulundurduklarını anlatarak, "Golü erken bulduğumuz için rahattık. Onlarda baskılı bir şekilde gelince kontra ataklarla goller bulduk. 3 puan için gelmiştik. Kazanmayı bildik ve çok mutluyuz. Bundan sonraki her maçta hedefimiz 3 puan" şeklinde konuştu.

Son 7 haftada ancak 6 puan toplayabilen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un Teknik Direktörü Suat Kaya, alınan farklı mağlubiyette takım olarak rakiplerini sadece izlemekle yetindiklerini ifade ederek, "Bizim için talihsiz bir hafta sonu oldu. 90 dakika boyunca rakibin oyununu seyrettik. Yaptığımız bütün müdahalelere rağmen yenilgi kaçınılmaz oldu. Son derece üzüntülüyüz. Telafisi olmayacak bir durum değil. Futbolcularımızı tanıyoruz. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Bolu maçına en iyi şekilde hazırlanacağız. Orduspor'u özellikle oynadığı futboldan dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mağlubiyetin ardından aynı futbolcularla yola devam edeceklerini ifade eden Kaya, " Bu skoru aşırı motivasyona bağlıyorum. Futbolcularımız maçtan önce çok isteklilerdi. Yine bu futbolcularla yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.
4-1'lik mağlubiyeti handikap olarak yorumlayan Kaya, "Futbolcuları çok yakından tanıdığım için bunu bir maçlık handikap diye yorumlayabilirim. Hedefimiz yukarıdan kopmamak. İyi bir çıkış yakalamak istiyorduk ama olmadı. Üzgünüz kendi sahamızda daha agresif daha çok isteyerek oynamamız gerekiyor. Bunları bir kez daha çalışıp deneyeceğiz" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının, "Sezon başında planladığınız hedeflerinizden uzaklaştınız mı?" sorusuna ise, Kaya, "Hayır, deplasmanda inanılmaz bir performans sergiliyoruz. Ama içerideki maçlarımızda sıkıntı oluyor. Bunu değerlendireceğiz" dedi.

Kaya, basın mensuplarının "Sezon başından buyana oynanan futboldan taraftarların ve yönetimin memnun değil" sorusuna da "İçeride 4-1 mağlup oluyorsunuz. Bu oyundan zaten kimse memnun kalmaz. Bu sezon Manisaspor'da berabere kaldığımız maçı izlemeliydiniz" demekle yetindi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 20:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?