6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Benzin istasyonunda doğum

Gaziantep'te, yakıt almak için petrol istasyonunda duran araçtan inerek tuvalete giden bir kadın, burada bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Doğum öncesi ve sonrası yaşananlar ise güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre Ali ve Selma Alagöz çifti, Mezarlık Kavşağı'nda bulunan petrol istasyonuna gelerek araçlarına yakıt almak istedi. Bu sırada rahatsızlanan Selma Alagöz, istasyondaki lavaboyu sorarak içeri girdi. Bir süre geçmesine rağmen lavabodan çıkmayan kadını merak eden istasyon çalışanları, tuvalete yaklaştıklarında çocuk sesi duyunca durumu eşi Ali Alagöz'e bildirdi. Bu arada 112'yi de arayan istasyon görevlileri, olay yerine ambulans çağırdı. Tuvalete baktıklarında kadının doğum yaptığını gören çalışanlar, çevredeki kadınlardan yardım istedi. Çevredeki kadınların ilkyardımda bulunduğu Selma Alagöz ve dünyaya getirdiği kız çocuğu, olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından alınarak 75. Yıl Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne götürüldü. Doğum öncesi ve sonrası yaşanan koşuşturmaca ise petrol istasyonundaki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
İstasyon çalışanlarından İlhami Aydoğan, hayatı boyunca hiç karşılaşmadığı olayı şöyle anlattı:

"Hamile kadın ve eşi gelerek tuvaleti sordu. Kadın içeri girdi. Sonra sesler duymaya başladım. Müşteri de vardı. Gelen sesler üzerine müşteri panikledi ve dışarı çıktı. Ben de tuvalete yaklaştığımda çocuk sesi duydum. Kadının eşine haber verdim ve ardından ambulans çağırdım. Panikledik, ne yapacağımızı şaşırdık. O sırada çevrede bulunan kadınlardan yardım istedik. Ambulans geldiğinde çocuk doğmuştu."

Çalışanlarının haber vermesi üzerine petrol istasyonuna gelen istasyon sahibi Mehmet Durdu Yetkinşekerci ise 75. Yıl Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne giderek anneyi ve bebeği ziyaret etti. Bebeğe yarım altın takan Yetkinşekerci, "Bizim petrol istasyonumuzda doğduğu için bu bebek bizim de bebeğimiz sayılır. Böyle bir olaya ilk defa şahit oluyorum. Ben bunu araştıracağım ve şirket yetkililerine bildirerek aileye ve çocuğa yardımda bulunmalarını isteyeceğim" dedi.

Hastanede tedavi altında bulunan Selma Alagöz ve bebeğinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 13:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?