5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

'Berdel' usulü evlilik kanlı bitti

Gaziantep'te karşılıklı olarak kız alıp-verme olarak adlandırılan "Berdel" usulü evlilik meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre olay, Umut Mahallesi 87. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre Hasan ve Haydar Özger adlı iki kardeş, daha önceden anlaştıkları üzere kız ve erkek çocuklarını ''Berdel'' usulü ile evlendirdi. Buna göre; Haydar Özger'in oğlu İbrahim Özger amcası Hasan Özger'in kızı Yüksel ile, Hasan Özger'in oğlu Ahmet ise amcası Haydar Özger'in kızı Nursel ile karşılıklı olarak evlendirildi. Yüksel ve İbrahim Özger çifti bir süre sonra anlaşamayarak ayrılınca, Ahmet Özger de eşi Nursel'den ayrıldı. Kızların karşılıklı olarak baba evine gönderilmeleri üzerine Haydar Özger'in oğlu Samet Özger, amcası Hasan Özger'in evine gelerek, iki ailenin tekrar kızlarını göndermelerini ve barışmalarını istedi. Görüşme sırasında yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine her iki taraf da silahlarla birbirlerine ateş etti. Çıkan çatışmada, Hasan Özger, oğulları Ethem Özger (17) ve Ahmet Özger ile Haydar Özger'in oğlu Samet Özger yaralandı. Yaralılar ambulans ile Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınan Ethem Özger, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Olayın ardından hastaneye akın eden yaralı yakınları arasında tartışma çıktı. Tartışmayı önlemeye çalışan polis ve güvenlik görevlileri, yaralı yakınlarını hastaneye kabul etmezken, hastaneye gelen hastalar ise başka hastanelere yönlendirildi.
Olaydan sonra Haydar, Necmi ve Sami Özger'in gözaltına alındığı ve soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 10:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil fırathan IP: 85.102.200.xxx Tarih : 17.10.2006 13:50:10
selam bu ailrnin akrabasıyım ama şidetle kınıyorum bu bu durumu bir daha böyle olayların yaşanmaması dıleğiyle herkese tşk ederim T.A.KURDİSTAN