6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Biber gazıyla dehşet saçtılar

Gaziantep'te biber gazıyla dehşet saçan kapkaççılar kaza yapınca yakalandı. Son bir hafta içinde 4 kişiyi biber gazıyla etkisiz hale getirerek eşyalarını çalan şüphelilerden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Şehitkamil ilçesinde otomobil kiralayan iki arkadaş kentin değişik bölgelerinde kapkaç olaylarına karıştı. Hedef seçtikleri kişinin yanına yaklaşarak acil cep telefonuna ihtiyaçları olduğunu ve kısa bir görüşme yapmak istediklerini ifade eden kapkaççılar, telefonu aldıktan sonra amaçlarına ulaşmak için biber gazı kullandı. Telefonu aldıktan sonra kendisine yardımcı olmaya çalışan vatandaşı yüzüne biber gazı sıkan şahıslar, kiraladıkları otomobille olay yerinden kaçmaya başladı.

Sadece son bir hafta içinde Atatürk Mahallesi'nde 2, Gaziler Mahallesi'nde 1 ve Sarı Güllük Mahallesi'nde 1 kişinin cep telefonunu ve çantasını kapkaç yoluyla çalan şüpheliler, bu kez kaçamadı. Atatürk Mahallesi'nde yine bir vatandaşa biber gazı sıkarak dehşet saçan şüpheliler, kaçarken kaza yaptı. Kazanın polise bildirilmesi üzerine olay yerine kısa sürede gelen Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaza raporu aldıkları sırada şahıslardan şüphelendi. Daha önce eşkalleri belirlenen Deniz K. ve Mehmet
S. hemen gözaltına alındı. Yaşanan olaylarla bir ilgisi bulunmadığını iddia eden şüpheliler, mağdurlarla yüzleştirildi. Şahısların teşhis edilmesinin ardından her 2 şüpheli de ifadeleri alındıktan sonra adli makamlara sevk edildi. Şahıslardan Mehmet S. 'Kapkaç suretiyle hırsızlık ve yağma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken Deniz Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayın mağdurlarından üniversite öğrencisi Mahsur A. şahıslara yardımcı olmak isterken cep telefonunun çalındığını belirterek,"Cadde üzerinde yürürken yanıma yaklaşan bir kişi cep telefonumu istedi ve acil olarak bir yeri araması gerektiğini söyledi. Bende kendisini yardımcı olmak için cep telefonumu verdim. Ne olduysa bu sırada oldu. Birden yüzüme biber gazı sıktı. Ne olduğunu anlamadan yere düştüm. Acı içinde gözlerimi açmaya çalışırken şahıs olay yerinden kaçtı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 12:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?