3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Bilgin: Antep'i çekim merkezi yapalım

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, hızla gelişen ve değişen dünya şartlarında geleneksel turizm kavramının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Bilgin yaptığı açıklamada, Gaziantep’in zengin turizm değerlerine sahip olduğunu belirterek, "Bu zengin turizm değerlerimizden Rumkale, Yesemek, Dülük Antik Kenti, Sakçagözü, Antep Kalesi, Antep Evleri, hanlar, hamamlar, bedestenler, türbeler, camiler gibi çeşitlendirilebilecek farklılıkları ve artı değerleri ortaya çıkaracak turizm planlaması yapılması gerek. Dünyanın büyük bir küresel köy haline gelmesi, geleneksel turizm kavramının yeniden gözden geçirilmesini gerekli kılmıştır’’ dedi.

Tarihi İpek Yolu üzerindeki Gaziantep’in zamanın süzgecinden geçerek günümüze ulaşan kültürel kimliği, yerel el sanatları, yöresel yemekleri ve otantik albenisi ile kendine özgü bir çekim merkezi olduğunu kaydeden Bilgin, şunları söyledi:

"Son yıllarda turizm alanında bir simge haline gelen Zeugma Antik Kenti, dünyada bir eşi daha bulunmayan eşsiz mozaikleriyle Gaziantep’in yurt içinde ve yurt dışında tanıtımına en büyük katkıyı yapıyor. Bu kadar turizm potansiyeline sahip olan şehrin tüm enformasyon olanaklarını kullanarak kendisine ait alternatif turizm değerlerini ortaya çıkaracak eğitim, sağlık, spor gibi alanlarda da bölgesel bir merkez olmasını sağlayacak tanıtım stratejileri geliştirilmesi, kalkınma sürecindeki kentimiz için büyük önem taşımaktadır. Turisti kazanan, geleceği kazanır ve bu Gaziantep’in kazancı olacaktır."

Bilgin, Gaziantep Müzesi ek binası inşaatının haziran ayında tamamlanmasının ardından, dünyanın en büyük mozaik müzesi olarak hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 17:55:42
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 15:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?