6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Bir başka olur memleket hasreti

Gaziantep'in Araban ilçesinde gurbetçiler, yıllık izinlerini geçirmek için geldikleri ilçede memleket hasretlerini gidermek için Fırat Nehri kenarında dolaşarak bir birinden güzel tarihi mekanları ziyaret edip, alabalık yiyerek ilçe ekonomisine katkıda bulunuyorlar.


Arabanlı gurbetçilerden Ömer Ender Karakuş, 7 yıl önce ailesinin rahat bir ortamda yaşayabilmesi için Almanya'ya gittiğini belirtti. 7 yıl önce Almanya’ya gittiğinde orada iş imkanı bulduklarını ancak geçe süre içerisinde Almanya'da da iş imkanı bulunmadığını kaydeden Karakuş, "Biz gurbetçiler Avrupa’da yabancı Türkiye'de de Almancıyız, bu nedenle hem kendi memleketimizde hem de Avrupa ülkelerinde yabancı olarak sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Yıllık iznimi geçirmek için geldiğim memleketim Araban’da memleket hasretimi gidermek için ilçenin tüm gezilip görülecek bölgelerini gezdim, Fırat Nehrinin derin ve soğuk sularında Tarlabaşı Alabalık Tesisleri'nde yetiştirilen alabalıklardan kendi ellerimizle tutup yiyerek güzel bir izin yapıyoruz" dedi.


Karakuş, "Biz Arabanlı gurbetçiler olarak yıllık iznimizi geçirmek için geldiğimiz memleketimiz Araban’da hem yılların stresini atıyoruz hem eğleniyor hem de ilçemizin ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Bizim memleketimiz gibi doğal güzellikleri olan bir ülke daha yok, memleketimizin değerini bilelim" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 11:06:58
Güncelleme :16 Haziran 2008 Pazartesi 11:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?