6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Bir gecede 35 kişi sobadan zehirlendi

Gaziantep'te gece esen orta şiddetli poyraz nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 35 kişi, çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre Boyno Mahallesi, Özgürlük Mahallesi, Ünaldı Mahallesi, Karaburç köyü, Atabek köyü ve çeşitli mahallelerde gece esen poyraz nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından birçok aile zehirlendi. Sobadan zehirlendiklerini anlayan aileler evlerine gelen sağlık ekipleriyle Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne gelirken, çocuklar da Çocuk Hastanesi'ne getirildi. Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne getirilen Müslüm Horoz ve eşi Songül Horoz'un durumlarının ciddiyetini koruduğu ve tedavi altına alınan 7 kişinin de durumlarının iyiye gittiği bildirildi. Çocuk hastanesine kaldırılan ve oksijen verilen 26 çocuğun ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Boyno Mahallesi'nden hastaneye gelen Yılmaz Durnaoğlu, çocuklarının gece rahatsızlanmasıyla durumu fark ettiklerini belirterek, "Çocukların rahatsız olduğunu anlayınca hemen 112'yi aradım. Bizi hastaneye getirdiler. 3 çocuğum, eşim ve ben zehirlendik. Geçen sene yine aynı olayı yaşamıştık. Bundan sonra baca ve sobamızı değiştireceğim ve bir daha kömür kullanmayacağım" dedi. Zehirlenen çocuklar ise durumu son anda fark ettiklerini ve aileleriyle birlikte hastaneye tedavi olmak için geldiklerini söyledi.

Özgürlük Mahallesi'nde ikamet eden Çelik ailesinden anne Hülya Çelik, sabah namazına kalkınca çocuklarının durumunu fark ettiğini ve eşiyle birlikte çocuklarını alarak hastaneye geldiklerini söyledi.

Yetkililer dün gece etkili olan orta şiddetli poyrazın bu gece de etkisini göstereceğini ve soba zehirlenmeleri konusunda vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 16:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?