6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Bir günde 2 kene vakası

Gaziantep'te çorabını giyerken bacağına yapışan keneyle hastaneye kaldırılan vatandaşın tıbbi müdahale ile bacağındaki kene çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kayaönü Mahallesi'nde ikamet eden Ahmet K. (42), sabah saatlerinde çorabını giydiği sırada ayağına yapışan keneyi fark etti. Keneye dokunmadan sağlık ekiplerini arayan şahıs, ambulansla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahaleyle Ahmet K.'nin ayağına yapışan kene çıkarıldı.

Ahmet K., keneyi ısırdıktan sonra fark ettiğini belirterek, "Çorabı giyerken eşim keneyi fark etti ve hemen 112'yi aradım ve ambulans geldi . Sağlık görevlileri beni
hastaneye getirdi. Doktorlar, müdahale etmeden buraya getirilmemin isabetli olduğunu söylediler" dedi.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Acil Servis Sorumlusu Doç. Dr. Cuma Yıldırım, hastaların genel durumunun iyi olduğunu ve endişelenecek bir durumun söz konusu olmadığını ifade ederek, "Hastanemize başvuran hastalarımız kendilerini ısıran haşerenin kene ısırığı olduğunu söylüyorlar. Bir hastamızın bacağına yapışan keneyi biz çıkardık. Diğeri ise kendisi çıkarmış. Yapılacak tahlillerin ardından numuneleri Ankara Refik Saydam Hıfzıssıha Enstitüsü'ne göndereceğiz" dedi.

Sabah saatlerinde Oğuzeli ilçesi Bulduk Mahallesi'nde evinde otururken kolundaki keneyi fark eden 4 çocuk annesi Dilek K. (44) de Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirilmişti.

Her iki hastanın da durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 09:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?