3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Bir ihbar çeteyi çökertti

Gaziantep’te, piyasayı sahte çeklerle milyarlarca lira dolandırdıkları iddia edilen bir şebeke yakalandı. Bir esnafın, sahte çekle 12 milyar lira dolandırıldığını ileri sürerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunması üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği görevlilerince geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

Piyasaya sahte çek sürüldüğü yönündeki duyumlar ve esnafın suç duyurusu üzerine, daha önceden de dolandırıcılık suçundan sabıkası bulunan Ümit Soner D.’nin (29) Bey Mahallesi Bey Çıkmazı’nda bulunan evinde arama yapıldı. Yapılan aramada, evde bulunan 7 kişi ile birlikte 16 adet sahte çek yaprağı, 1 adet kuru sıkı tabanca, 37 sahte sürücü belgesi, 6 sahte nüfus cüzdanı, 7 adet özürlülerin sürücü belgesi alabilmesi için düzenlenmiş sahte sağlık kurulu raporu, 1 adet yeşil kart, 3 adet ikametgah ilmühaberi, 1 adet elektronik daktilo, 1 adet renkli fotokopi makinesi, monitör ve kırtasiye malzemeleri ele geçirildi.
Piyasayı milyarlarca lira dolandırdığı öne sürülen zanlıların, Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildikleri ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 14:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?