4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

BM bisküvileri G.Antep'te üretiliyor

Birleşmiş Milletler'in (BM) fakir ülkelere gönderdiği gıda yardımında bulunan bisküviler Gaziantep'te üretiliyor. Çeşitli minarellerin karışımından üretilen 250 gramlık bisküvilerin, bir insanı 24 saat tok tutma özelliğine sahip olduğu bildirildi. 

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde bisküvi üretimi yapan Başak Bisküvi Fabrikası, son yıllarda anlamlı bir çalışmaya imza atıyor. 

Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan Başak Bisküvi fabrikası, Afrika ülkeleri başta olmak üzere yoksulluk ve açlığın yaşandığı ülkeler ile deprem, sel gibi doğal afetlerin yaşandığı ülkelere gönderilmek üzere Birleşmiş Milletler'e, zengin mineraller içeren bisküvi üretiyor. 

Fabrikanın Genel Koordinatörü Şerif Başkülekçi, Birleşmiş Milletler Gıda Programı çerçevesinde ürettikleri bisküvilerin BM'nin belirlediği şartlara göre üretildiğini söyledi. Başkülekçi, zengin mineraller, kalsiyum, magnezyum, folik asit ve proteinlerle güçlendirilen bisküvilerin 250 gramının bir kişiyi 24 saat tok tutabildiğini söyledi. 

Ürettikleri yaklaşık 15 tonluk bisküvilerin bugüne kadar Irak, Afganistan, Afrika ülkeleri başta olmak üzere deprem ve sel gibi doğal afetler ile açlığın yaşandığı ülkelerde BM Gıda Programı görevlileri tarafından dağıtıldığını kaydeden Başkülekçi, program Türkiye'den için gönderilen bisküvilerin yüzde 80'inin kendileri tarafından üretildiğini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 10:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?