4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Borçlarını mektupla istiyor

Gaziantep'in Araban İlçesi'nde bir esnaf, kendisine borcu bulunan vatandaşları rencide etmemek için alacaklarını mektupla istiyor.
İlçede 7 yıldır market çalıştıran Yusuf Karademir, kurulduğu günden beri vatandaşlara veresiye satış yaptığını belirtti. 

Bir çok müşterisinin 5-6 yıldır borcu bulunduğunu ve borçlularının ödemede bulunmadığını kaydeden Karademir, "Veresiye defterimde 500'ün üzerinde kişiden alacağım var. Ben bu alacağımı sokak ortasında isteyerek, onları rencide etmek istemiyorum. Bu nedenle, borcu bulunanlara birer mektup göndererek, alacağım olan miktarı istiyorum" dedi. 

Veresiye verdiği müşterilerinden toplayamadığı alacaklar sebebiyle ekonomik kriz yaşadığını ifade eden Karademir, "İlçemize hizmet etmek için açtığım marketi batırmak üzereyim. Veresiye sattığım temel gıda maddelerini, para olmadığı için tekrar raflara koyamıyorum. İflasın eşiğine geldim. Bugüne kadar veresiye isteyen müşterilerimi geri çevirmedim. Ancak ben de ekonomik krize girdim" şeklinde konuştu.
Karademir, mektup göndererek alacağını istediği müşterilerinin kendisini anlayışla karşılamasını beklediğini de sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 16:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?