4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Böyle olur Antepli'nin yardımı

Gaziantepli baklavacı, Güney Asya ülkelerinde meydana gelen tsunami felaketinden zarar gören insanlara yardım amacıyla, 2 günlük baklava satışını felaket bölgesindeki insanlara bağışladı.

Abuşoğlu Baklavaları sahibi Ömer Abuşoğlu, Türkiye’nin de son yıllarda yaşadığı depremler nedeniyle insanların büyük zarar gördüğünü belirterek, Güney Asya ülkelerinde meydana gelen tsunami felaketinden zarar gören insanlara yardım elini uzattı.

2 günlük baklava satışından sağlanacak parayı felaket bölgesine bağışlayacak olan Abuşoğlu, hazırlattığı bez afişleri 2 dükkanının önüne asarak Gaziantepli vatandaşların dikkatini çekmeye çalıştı.

Gaziantepliler’i tsunamizedelere bağış yapmaya çağıran Abuşoğlu, Türkiye’nin de son yıllarda aynı acıyı defalarca yaşadığını hatırlattı.

Abuşoğlu, yardım amacıyla her zamanki üretimlerinin 6 katı fazla üretim yaptıklarını kaydederek, "Gaziantep denilince insanların aklına ilk gelen ya baklava yada antepfıstığı oluyor. Biz de baklava üretimi yaptığımız için, tsunami felaketinden etkilenen ve zarar gören insanlara yardım amacıyla, 2 günlük baklava satışımızı onlara bağışlamayı uygun gördük. Bu amaçla imal ettiğimiz 150 kilogram baklavanın satışından elde edeceğimiz paranın tamamını bu bölgede yaşayan insanlara göndereceğiz. Eğer imal ettiğimiz 150 kilogram baklavayı 2 günde satamazsak, kalan kısmını da Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan çocuklara göndereceğiz" dedi.

Abuşoğlu, imal ettikleri 150 kilogram baklavanın tamamının satılması durumunda, tsunamizedelere yaklaşık 3 bin YTL yardım yapabileceklerini ifade etti.

Bir yakınına baklava göndermek için gelen müşteri Emre Çatal da kampanyaya destek verdiğini belirterek, "Yaptığımız alışveriş sonrası alınan paranın tsunami felaketzedelerine gönderilecek olması beni mutlu etti. Umarım bu para, orada yaşayan insanlar için hayırlı olur. Verdiğim parayla birkaç insanın mağduriyeti giderilmiş olursa ne mutlu bana" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 14:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?