4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Bu cadde Halep'e gider

Gaziantep ile Halep arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla, iki kent arasında yapılacak kardeşlik protokolü kapsamında, Gaziantep'ten Halep'e giden bir caddeye, 'Halep Bulvarı' adı verildi.
Gaziantep'te Burç Kavşağı'ndan Halep'e gidilen yola, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Halep Belediye Başkanı Maan Chipli ve beraberindeki heyet tarafından törenle 'Halep Bulvarı' adı verildi. Bulvarın açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Türkiye ile Suriye arasında yaşanan olumlu gelişmelerin sevindirici olduğunu ve kendilerinin de ilişkilerin artırılmasına yönelik çalışmalarda bulunduklarını söyledi.
Halep Belediye Başkanı Maan Chipli de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Türkiye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in karşılıklı olarak yaptıkları ziyaret sonrası her iki ülke arasındaki ilişkilerin giderek daha iyi bir konuma geldiğini belirtti. Chipli, her iki ülke arasında var olan olumlu gelişmeleri daha da ileriye taşımak için Gaziantep'e geldiklerini, Halep ile Gaziantep'in kardeş şehir olması için çalıştıklarını kaydederek, "Biz de Halep Belediyesi olarak Halep'ten Gaziantep'e gelen bir yolu Gaziantep Bulvarı olarak adlandıracağız" diye konuştu.
Halep Belediye Başkanı Maan Chipli başkanlığındaki 25 kişilik Halep Belediye Meclisi heyeti, 2 günlük ziyaretleri kapsamında yarın da Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Odası'na ziyarette bulunacak.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 08:59:41
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 12:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?