4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Bu kez gaf değil şaka yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Zeugma antik kentinde incelemelerde bulundu. Bakan Koç’un Zeugma’daki gezisi renkli ve ilginç görüntülere sahne oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Şanlıurfa’dan Gaziantep’e gelerek Zeugma antik kentinde incelemelerde bulundu. Renkli görüntülerin sahne olduğu gezi sırasında Bakan Koç sık sık gazetecilere şaka yaparak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı "efe"ye, bakanları da "kızan"a benzetti.

Başbakan Erdoğan tarafından 1,5 ay önce göreve getirildiğini hatırlatan Koç, "Bakan olduktan 2 saat sonra Başbakan ile görüştüm. Başbakan bana bu görüşmede 3 eserin günyüzüne çıkarılması emrini verdi. Bunlardan birisi de Zeugma’ydı. Zeugma bizim için fevkalade önemli bir yer. 1,5 aydır sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başlıyorum. Tabi arada sırada gözümü dinlendirmeye çalışıyorum ancak gazeteciler buna fırsat vermiyor" dedi.

Geçmişte söz söyleyip iş yapmayanlardan şikayetçi olmadığını, kendisinin iş yapmak için makama geldiğini belirten Koç, şunları söyledi:

"İşimiz zor. Halkla beraber bakanlık yapma anlayışı içerisindeyim. Kültür ve turizm şuuru insanımızda gelişmiş durumda. Zaten bu gelişme olmazsa bu tekamül de olmuyor. Zeugma’da şimdiye kadar sürdürülen kazılar il ve müze kazısı halinde sürdürülmüş. Bu kadar devasa bir şey müze kazısı halinde olmamalı. Zeugma’daki kazıların bakanlık kazısı haline gelmeyişi benim bakanlığımın kusurudur. Bu kusuru telafi etmeye çalışarak ilk Bakanlar Kurulu’nda buradaki kazıların Bakanlık kazısı haline getirilmesini isteyeceğim. İstimlak bedellerinin ödenmesi ve müze ek bina inşaatının tamamlanması için gereken kaynağı sağlayacağım. Dünyanın en büyük açık hava müzesi Zeugma’da olacak."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın emrini yerine getirmek için uğraş verdiğini ve Zeugma’yı olması gereken yere taşıyacaklarını kaydeden Koç, "Bizim Ege’de bir laf vardır. Efe ne derse kızan odur, ne derse onu yapar. Biz de bakanlar olarak efemizin kızanı olduğumuza göre, onun dediğini yapacağız. Ben Aydınlı olarak lafı kısa kesmeyi severim. Gerçi bende laf ordusu kışlak kurmasına rağmen ben şimdi susuyorum. Sorularınız da varsa klasik tabirle cevap vermeye hazırım" diye konuştu.

Bakan Koç, bu yılki turizm sezonunu Van, Sinop ve Edirne’den başlatacaklarını ifade ederek, "Gelecek yıl da Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni Turizm Destinasyonu olarak ilan edeceğim. Ancak havaalanı ve 5 yıldızlı otel yoksa turizm yok. Onun için bu bölgede 5 yıldızlı otel yapılması lazım. Bunun için başka bölgelerde otel açan hemşehrilerinizin burada otel açmasını sağlamaya bakın. Havaalanı işi bizim hükümetimizin işi, onu biz hallederiz" şeklinde konuştu.

Bakan Koç’un mozaik etrafında yaptığı açıklamayı görüntüleyen gazeteciler ile çalışan işçiler arasında ise tartışma yaşandı. Gazetecilerin mozaiğe zarar verdiğini öne süren işçilerden birisi Bakan Koç’un önünde, gazetecileri azarladı. Bakan Koç’un araya girmesi ile tartışma büyümeden önlendi.

Bakan’ın konuşmasının ardından daha sonra Nizip Belediye Başkanı Fevzi Akdoğan, Bakan Koç’a çeşitli hediyeler verdi. Kendisine hediye edilen tabancayı aldığı sırada, tabancanın ateşlenebileceği hatırlatılması üzerine ise Bakan Koç, "Sıkmam abi, şeytan doldurur" diyerek espri yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 15:07:35
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 17:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?