6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Bu köyde sigara içmek yasak

Şahinbey ilçesine bağlı Kazıklı köyü sakinleri, köyde sigaraya bağlı kanserden ölümlerin artması üzerine topluca sigara içmeme kararı aldı.

Kazıklı köylüleri Türkiye'de bir ilke imza atarak köyde son yıllarda sigaraya bağlı kanserden ölümlerin artması üzerine sigara içmeme kararı aldı. Muhtar Hasan Kayahan, kararı 2006 yılında aldıklarını belirterek, "Bu zamandan beri köyümüzde sigara içilmiyor. İhtiyar Heyeti'nin sigara içmeme kararı üzerine vatandaşlarımız birer birer sigarayı bıraktı. Şu anda köyümüzde sigara içen kimse bulunmuyor. Köyümüze gelen misafirleri de sigara içmeme konusunda uyarıyoruz. Onlar da bu uyarıları dikkate alıyorlar.

Sigaradan çok sayıda hastalık meydana geldiği ve ölümlere varan olaylar olduğu için aldığımız kararı uyguluyoruz" dedi.

Kazıklı köyü sakinleri ise sigaradan kaynaklanan kanser hastalıkları nedeniyle bu kararı aldıklarını kaydederek, "Sigara içmiyoruz, çok rahatız. Uzun süre sigara içen tiryakiler bile köyümüzde sigarayı bıraktı. Sigara içen vatandaşlara sesleniyoruz. İsterse herkes sigarayı bırakır. Evde misafirlerimiz dahi sigara içmiyor. Kül tablası bile yok evlerimizde, herkes bizim köyü örnek alsın" şeklinde konuştu.

Köyün gençleri ise Kazıklı köyünde sosyal etkinlik olmadığı için boş zamanlarını futbol oynayarak geçirdiklerini ifade ederek, "Köyümüzde futbol oynayacak yerimiz var ancak sahanın düzlenmesi gerekiyor. Sigara içmeyen gençlerin futbol sahası isteği var. Eğer gençler boş zamanlarını spor yaparak geçirirse sigara gibi kötü alışkanlıklar edinmez. Köyümüze bir kepçe ve dozer gönderilerek futbol sahamızın düzeltilmesini istiyoruz. Futbol sahamız olursa ilerleyen zamanda gençlerimiz kötü alışkanlıklar edinmez, kendilerini spor yapmaya verir" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 10:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selçuk uytun IP: 88.249.16.xxx Tarih : 9.05.2008 19:41:33

slm lar öncelikle kazıklı köyüne tşk ederim aldıkları karar topluca çok güzel ve anlamlı bir karar bende gaziantepliyim ve bu köyde oturan hüseyin kayhan arkadaşım var askerde birlikteyiz herkese saygılar selçuk uytun