4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Bu rezalete kim 'dur!' diyecek ?

Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında dağıtılan çocuk parasını almak isteyen vatandaşlar bu kez de Gaziantep'te utanç görüntüleri oluşturdu. Banka önünde uzun kuyruk oluşturan kadınlar arasında tartışmalar yaşanırken, oluşan izdihamda çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.

Gaziantep'te 15 YTL'lik çocuk parasını almak isteyen vatandaşlar Ziraat Bankası Şubesi önünde uzun kuyruk oluşturdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren banka önüne gelen ve tamamını kadınların oluşturduğu kuyruk yaklaşık 250 metreyi buldu. Banka görevlilerinin yetersiz kalması üzerine banka önüne yardımcı olması için polis çağrıldı. Bir an önce bankaya girerek çocuk başına 15 YTL'lik yardımı almak isteyen kadınlar arasında izdiham ve tartışma yaşandı. Banka görevlilerinin ve polis ekiplerinin yetersiz kaldığı izdiham sırasında kadın ve çocuklardan bazıları ezilme tehlikesi geçirdi.

Sırada bekleyen kadınlardan Fatma Ay, sabah 06.00'da banka önüne geldiğini ve sıraya girdiğini belirterek, "Saatlerce burada güneş altında beklemek zorunda kalıyoruz. Uzun kuyruk nedeniyle bazen akşama kadar beklediğimiz ve buna rağmen parayı alamadığımız zamanlar oluyor. Zaten verdikleri çocuk başına 15 YTL. Ancak bu paraya muhtaç olmasak, sıcak altında saatlerce bekleyip bu rezilliği çekmeyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2005 Pazartesi 16:25:16
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 13:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?