5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Bu sefer 41 kişi sobadan zehirlendi

Gaziantep'te gece etkili olan rüzgar nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 21'i çocuk toplam 41 kişi, hastaneye kaldırıldı. Hastaneye gelen ailelerin daha önce de zehirlendiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, gece sobalarını yaktıktan sonra uykuya dalan Gazikent, Turan Emeksiz, Karataş, Burak ve Bey Mahallesi'ndeki aileler, karbonmonoksit gazından zehirlendi. Gece ve sabah saatlerinde zehirlendiklerini anlayan ailelerden bazıları kendi imkanlarıyla, bazıları da gelen ambulanslarla Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuk Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan 21 çocuktan bazıları taburcu edildi. Avukat Cengiz Gökcek Devlet Hastanesi'ne gelen 20 kişi de tedavi altına alındı.

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından 4 çocuğu zehirlenen Sakine Ekin, sabah saatlerinde olayı fark ettiğini ve çocuklarını hastaneye getirdiğini belirterek, "Gece sobayı yaktıktan sonra uyuduk. Çocuklarımın zehirlendiğini sonradan fark ettim. Bundan sonra sobayı söndürmeden çocuklarımı uyutmayacağım" dedi.

Hastaneye gelen ailelerinin birçoğunun, tüm uyarılara rağmen daha önce de karbonmonoksit gazından zehirlendiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 17:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?