6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Bu şehirde Hindistan rüzgarı esecek

Gaziantep'te "İngilizce’yi İngiliz'den öğrenin" sloganıyla geçtiğimiz yıl hizmete giren A-Marka İngilizce Dil Kursları, kültür gecesi düzenleyecek. Gecede Hindistan'dan gelecek dansçılar gösteri yapacak.

Ayşegül-Mark Bartholomew çiftinin kurucusu olduğu A-Marka İngilizce Dil Kursları, İngilizce eğitimini ders ortamının yanı sıra görerek, duyarak ve konuşarak öğretmeyi amaçlıyor. Sanayi kenti Gaziantep'te İngilizce'nin yeteri kadar yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Ayşegül Bartholomew, "Düzenlediğimiz farklı etkinliklerle de kursiyerlerimize farklı bir ortam yaşatıyoruz" dedi.

Bartholomew, İngilizce'yi öğretme yöntemini şöyle açıkladı:
"Dili; konuşanları dinleyerek, okuyarak, yazarak ve konuşarak öğreniriz. Bu yüzden derste İngilizce'yi kullanmaya teşvik ederiz. Gramer (dilbilgisi) öğretiminin önemine inanıyor, ancak zamanımızı daha çok grameri günlük durumlarda kullanarak pratik yapmaya ayırıyoruz. Dolayısı ile konuşurken ve yazarken, dilbilgisini tam olarak kullanmış oluyorsunuz. İnsanlar dile farklı nedenlerden ötürü ihitiyaç duyar. Biz de sınıf ve sınıf dışında verdiğimiz eğitimi, ilgi alanlarınız ve ihtiyaçlarınıza uygun hale getiriyoruz. Hepimiz eğlenerek daha iyi öğreniriz. Bu yüzden geleneksel alıştırmaların yanısıra DVD kullanımı, hikayeler, oyunlar, internet üzerinden alıştırmalar ve tartışma grupları gibi dil öğrenim aktiviteleri sunuyoruz. Öğrenme sınıfta olduğu kadar evde de çalışmayı gerektirir. Bu yüzden isteyenler için internet üzerinden ödev kontrolü öneriyoruz. Günlük yaşantınızın yoğunluğu eğitim alanındaki başarı grafiğinizi düşürebilir. Her ay öğretmeninizle yapacağınız bireysel toplantılar sizin eğitim sürecinizdeki aksaklıklarınızı ortaya çıkarıp, gidermeniz için yol gösterici olacaktır."
Geçtiğimiz yıl misafirlerine ve öğrencilerine geleneksel İngiliz yemeklerinden oluşan bir akşam yemeği düzenlediklerini hatırlatan Bartholomew, "26 Mayıs Pazartesi akşamı saat 19:30'da Türkiye İzciler Federasyonu Gaziantep Başkan Yardımcısı Ekin Kurt'un video gösterisi ile başlayacak kültür gecemiz, Cambrige Üniversitesi ve British Council'de Müdürlük görevinde bulunmuş, A-Marka kurucularından Mark Bartholomew'nun Uluslararası bir dil olan İngilizce'nin önemini vurgulayan konuşmasının ardından A-Marka'nın misafiri olarak şehrimize gelen Hindistan Folk Dansçılarının gösterileri ile sona erecek" dedi.

Bartholomew, yerel ve ulusal tüm basını bu eğlenceli ve ilginç geceye davet ederken, Türkiye'nin diğer ülkelerle arasındaki kültür alışverişine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

..
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 17:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?