4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Bülbülzade'den 10 bin kişiye yardım

Gaziantep’te Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aldemir, 10 bini Ramazan ayında olmak üzere yılda 20 bin kişiye gıda ve giyim yardımı yaptıklarını söyledi.


Aldemir, valilik aracılığı ile il müftülüğü, milli eğitim müdürlüğü, vakıflar bölge müdürlüğü ve mahalle muhtarlarının belirlediği fakir ailelere randevu usulü ile yardım ettiklerini belirtti. Aldemir, yardımseverlerin bağışları ile toplanan giyim ve gıda ürünlerini vakıf bünyesinde bulunan alışveriş mağazası ve gıda marketinde muhafaza ettiklerini, belirlenen ailelerin buraya gelerek ihtiyaçlarını kendilerinin seçtiklerini ifade etti. Aldemir, belirledikleri fakir aileleri fakirlik kriterlerine göre araştırıp giyim ve gıda kartı verdiklerini ve belirlenen günlerde randevuya göre yardım alacak aile bireylerinin kimlikleri ile gelerek ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti. Aldemir, şunları söyledi:


"Mağdur ailenin ihtiyacını karşılarken onurunu zedelememek için böyle bir uygulama yapıyoruz. Bize gelen fitre ve bağışları bu ailelere ulaştırıyoruz. Yardım ettiğimiz ailelere rehabilite desteği de veriyoruz. Sorun haritalarını çıkarıp sorunlarına göre eğitim veriyoruz. Eğitim alan ailelerin çocuklarının yeteneklerini tespit ederek, akademik zeka kuramına uyanlara haftada 10 saat okul takviye dersi veriyoruz. Bedensel zeka kuramına girenlere ise mesleki eğitim verip, çırak, kalfa ve usta olarak işe yerleştiriyoruz. Bu çerçevede AB ile ortaklaşa meslek edindirme kursu açtık. 6 ay sürecek kurslarda üniversiteden öğretim görevlileri ders veriyor. Bize yapılan bütün bağışlar sonuç olarak, onların yeteneklerine göre öğretmen, doktor, mühendis olmalarını sağlarken, diğer taraftan da tümüyle ihmal edilen mesleki yeteneklerini ortaya çıkarmalarını sağlıyor. Ayrıca, vakfımız bünyesinde tüm öğrencilerin yararlanacağı 50 bin kitap bulunan kütüphanemiz ile internet olanağı da bulunuyor."


Tüketen bir toplum yerine, değer üreten bir toplum için çalıştıklarını vurgulayan Aldemir, "Tüm çalışmaların temelindeki sinerji, toplumdaki varolan ruhi ve ahlaki çöküntüyü ortadan kaldırmak noktasında katkı sağlamaktır. Kurum olarak dilenci değil, değer üretiyoruz. Mesele ailenin ihtiyacını karşılamaktan çok, onurunu muhafaza etmektir. Amacımız, gönüllerden, gönüllere bir köprü kurup, toplumun terkedilmişleri ile diğerlerini buluşturmaktır. Bunu yapmazsak hırsızlığın, yankesiciliğin ve ahlaksızlığın önüne geçemeyiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 18:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?