6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Bulgurcuların sorunları

Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği (GABUSAD) Başkanı Mehmet Faruk Baharoğlu, sektördeki sorunların çözümü için sektörel birlikteliğin sağlanması gerektiğini bildirdi.


Baharoğlu, yaptığı açıklamada, gerek küresel ısınmadan kaynaklanan rekolte düşüklüğü, gerekse de diğer nedenlerden dolayı son aylarda bulgur sanayicilerinin hammadde sıkıntısı yaşamakta olduğunu belirtti. Baharoğlu, "Kaliteli sert buğdayı bulmakta güçlük çekmekteyiz. Ayrıca, buğday fiyatlarındaki sürekli artış ve istikrarsızlık, sektördeki fiyat dengesini bozmaktadır. Bu sorunlarımızın çözümü için sektörde güç birliği yapmak, birlikte hareket etmek zorunlu hale gelmiştir. Bu amaçla hafta sonu Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen bulgur sanayicileri ile Gaziantep'te toplantı yaptık. Toplantıya Gaziantepli bulgur sanayicilerinin yanında Malatya, Şanlıurfa, Mardin, Konya, Karaman, Mersin, Hatay gibi illerimizden de yoğun katılım oldu. Toplantıda, sektörün yaşadığı sorunlar tartışıldı ve neler yapılması gerektiği konusunda bir dizi kararlar alındı" dedi.


Alınan kararların en önemlisinin sektörel birlikteliğin sağlanması olduğunu kaydeden Baharoğlu, şunları söyledi:
"Bu doğrultuda, öncelikle bulgur sanayicilerinin bir çatı altında toplanması amacıyla Türkiye Bulgur Sanayicileri Derneği'nin kurulması kararı alındı. Ankara merkezli olarak faaliyet gösterecek olan dernek, sektörün en üst çatı kuruluşu olacak. Bulgur sanayicileri olarak, Türkiye'deki tüm bulgur sanayicilerini aynı çatı altında toplayacak olan derneğin kurulması için çalışmalarımız başladı. Kurulacak olan dernek, öncelikle hükümet, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı ile olan sorunların çözülmesi için çaba gösterecek. Diğer taraftan daha kaliteli ve hijyenik bulgur üretimi için de denetleme mekanizması kuracak."


Baharoğlu, günümüzde tanıtımın, reklamın büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, reklam ve tanıtımın tüketimi arttırdığının önemine değindi. Baharoğlu, bu amaçla dernek olarak beslenmede bulgurun önemini anlatacak reklamlara ağırlık vererek tüketimin artmasını sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 14:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?