6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Büyük marketler esnafa sekte vurdu

Turistik Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özüberkgil, şehir merkezinde bulunan büyük market sayısındaki artışın esnafın işlerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi. 

Turistik Çarşı'nın Gaziantep'in en müstesna alışveriş merkezlerinden birisi olduğunu ve toplam 292 mağazasıyla vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Turistik Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özüberkgil, ''Esnafımızın satışları diğer çarşılara göre iyi ancak alım gücünün azalması ve şehir merkezinde bulunan büyük market sayısındaki artış geçen yıllara göre işlerimizde düşüş yaşanmasına sebep oldu. Yasal olmamasına rağmen şehir merkezinde toptancı ve perakende hipermarketlerin sayısının artması esnafımızı daha da zor duruma düşürdü. Bu marketlerin kazançlarının ülkemizde yatırıma dönüşüp dönüşmediğini ve istihdama olan katkısını merak ediyorum. Biz 292 mağazanın bulunduğu çarşımızda bin kişi istihdam ederken acaba bu büyük dediğimiz marketler kaç kişi istihdam etmektedir. Sadece Turistik Çarşı'nın yıllık 350-400 bin YTL vergi kaydı bulunurken bizlere rakip olarak görünen ve 500 metre yakınımıza kurulan hipermarketlerin gelir ve çöp vergilerinin hangi rakamlarda olduğunu merak ediyorum. Bizler, özellikle yabancı sermayenin finans ve perakende sektörünün dışında istihdama yönelik yatırımlar yapmasını da bekliyoruz'' dedi. 

Hüseyin Özüberkgil son olarak, perakende satışın azalmasının ülkenin ekonomik anlamda geriye gitmesi anlamına geldiğini ve yerli malı ürünlerin tercih edilmesi konusunda vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KADİR İNANIR IP: 88.244.82.xxx Tarih : 31.12.2008 15:17:15

ASLINDA HÜKÜMET HANİ ŞAHİR DIŞINA ÇIKARIYODU YAPAMAZ ÇÜNKÜ BÜYÜK MARKETLERİN ÇOĞU MİLLET VEKİLLERİNİ BELEDİYE BAŞKANLARINI YAPAPAZLAR YEMEZLER BARİ PAZAR GÜNLERİ KAPALI OLSA TAMAM DERİM NERDE ÖYLE HÜKÜMEEETTTT