4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Büyükbeşe ailesi cinayeti aydınlandı

Gaziantep'te, 10 gün önce bir işadamıyla karısı ve oğlunu, evlerinde bıçaklayarak ve boğazını keserek öldürdükleri iddia edilen 3 kişi yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Pancarlı Mahallesi'nde işadamı İbrahim Nazif Büyükbeşe'nin (56) kalbinden, oğlu Fatih Büyükbeşe'nin (30) sırtından bıçaklanarak ve eşi Sevim Büyükbeşe'nin (50) de boğazının kesilerek öldürülmesinin ardından, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çok yönlü bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, son dönemde eve giriş çıkış yaptıkları belirlenen 50'nin üzerinde kişinin ifadesine başvuruldu. 

İfadelerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan sıhhi tesisatçılar Seyit A. ve Kenan A. kardeşlerle Yakup G.'nin çelişkili ifadeler vermesi üzerine polis, adı geçen 3 kişiyi yakın takip ve izlemeye aldı. Olay yerinde elde edilen bulgular üzerine 3 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, suçlarını itiraf etti. 

Zanlıların 1.5 yıldır Büyükbeşe ailesinin kaldığı evde sıhhi tesisat işi yaptıkları ve olay günü eve arka pencereden girdikleri tespit edildi. Olaydan önce uyuşturucu hap aldıkları tespit edilen zanlıların, 3 kişiyi öldürdükten sonra 1 inci kolye, 700 ABD doları ve 100 YTL parayı alarak kaçtıkları öğrenildi. 

Bu arada, olayı gerçekleştirdikleri ileri sürülen Seyit A, Kenan A. ve Yakup G.'nin bir süre önce de bir iş yerinde, içerisinde 12 bin YTL, 6 bin 800 Euro, 100 ABD doları para ve çeşitli miktarlarda senet olan bir kasa hırsızlığı olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi. 

Gözaltına alınan zanlıların Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. 

Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, yaptığı açıklamada, Büyükbeşe ailesinin 3 ferdinin vahşi şekilde öldürülmesinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nün uzun süreli ortak bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Yılmaz, titiz bir çalışma sonucunda olay yerinde elde edilen deliller ışığında 3 kişinin tespit edildiğini kaydederek, şunları söyledi: 

''Takibe alınan bu 3 kişi, ekiplerimizin yaptığı başarılı çalışma sonucunda yakalandı. Sıhhi tesisat işi yapan zanlıların, çok para bulmak amacıyla eve gizlice girdikleri ve eve girmeden önce de uyuşturucu hap kullandıklarını tespit ettik. Zanlıların olayı gerçekleştirdikten sonra da Sevim Büyükbeşe'ye ait bir inci kolye ile 700 ABD doları ve bir miktar para aldıklarını söylemişlerdir. Yakalanan zanlılar samimi şekilde suçlarını itiraf etmişlerdir. Olayla ilgili soruşturma sürdürülmektedir."
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 16:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet bozkurt IP: 85.101.183.xxx Tarih : 11.10.2006 22:09:11
yani insanları anlayamıyorum şu üç günlük yalan dünyada üç beş kuruş para yüzüne insanların canını almak bir aileyi yok etmek bizim milletimize malesef yakışmıyor ne diyelim ülkemizde cinayetler başını almış gidiyor içinde bulundugumuz ramazan ayında böyle hatalar yapmayalım insanlarımızı öldürmeyelim