6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Büyükelçi bu kez Sanko'ya geldi

İsveç’in Türkiye Büyükelçisi Christer Asp, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nu ziyaret etti.

Büyükelçi Asp, ekonomisi ve sanayileşmesi ile dikkati çeken Gaziantep’i ziyareti kapsamında, Sanko Holding’i tanımak amacıyla Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile görüşme ihtiyacı hissettiğini söyledi. Konukoğlu’ndan, global krizin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri ile bu süreçte tekstil sektörünün durumuna ilişkin değerlendirme ve SANKO Holding’in üretim yaptığı sektörlere ilişkin bilgi alan Asp, sektörler ve yatırımlardan etkilendiğini kaydetti. İsveç’in, Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdiğini anımsatan Asp, ‘’İsveç AB’ye 6 yılda üye oldu. Türkiye büyük bir ülke ve bu süreç zaman alacak ama biz bu konuda Türkiye’ye tam destek veriyoruz’’ dedi.

Ziyaretin anısına, Konukoğlu’na İsveç’te üretilen cam kase ve İsveç’i tanıtıcı bir kitap sunan Büyükelçi Asp’ye, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Müzesi tarafından hazırlanan ve Sanko tarafından bastırılan Belkıs Zeugma ve Mozaikleri isimli prestij yayın armağan etti.

Zeugma mozaiklerinin mitolojik öyküleri ile tanıtıldığı kitabı almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Büyükelçi Christer Asp, Sanko Havlu Fabrikası’nda da inceleme yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 17:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?