6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Büyükşehir'den eğitime katkı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Hakan Özcan Gençlik Merkezi'nde açılan ücretsiz ÖSS kurslarında bu sene başarı oranı yüzde 99.2 oldu.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yoksul gençlerin ÖSS'ye hazırlığı için açtıkları ücretsiz kursa katılan öğrencilerin yüzde 99'nun sınavda başarılı olduğunu belirtti. Güzelbey, 2 yıldan bu yana yoksul ve dar gelirli öğrencilerin üniversiteye hazırlanması için açtıkları ÖSS hazırlık kursuna katılan 2 bin öğrenciden bin 958'inin 4 yıllık fakültelere yerleşebilecek kadar puan aldıklarını kaydetti. Güzelbey, açtıkları kurslarda hazırlanıp sınavda dereceye giren öğrencileri Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.


Açıklanan ÖSS sonuçlarının Gaziantep'te eğitime ne denli önem verilmesi gerektiği konusunda önemli mesajlar verdiğini ifade eden Güzelbey, “Bu sorunun çözümüne katkı amacıyla 2 yıldır yoksul öğrencilere yönelik ücretsiz ÖSS hazırlık kursu düzenliyoruz. Bu kurslardan yılda 2 bin öğrenci yararlanıyor” dedi.
Geçen yıl kursa devam eden öğrencilerin yüzde 84'ünün ÖSS'de başarılı olduğunu hatırlatan Başkan Güzelbey, “Bu yıl başarı oranımız daha da arttı. Kursa devam eden 2 bin öğrenciden bin 958 kişi ÖSS'de 4 yıllık fakültelere girebilecek puan aldı. Bunlardan 4 kişi de Gaziantep derecesi yaptı. Biri Türkiye'de ilk 500 öğrenci arasına girdi” diye konuştu.


Öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri için Demokrasi Meydanı'nda açtıkları ÖSS Tercih Çadırında uzman öğretmenlerin gözetiminde danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Güzelbey, "Her gün yaklaşık 200 öğrenci bu çadıra başvurarak doğru tercih yapabilmek için bilgi alıyor.22 Temmuz'dan beri verdiğimiz bu hizmet 4 Ağustos tarihine kadar sürecek. Görevli öğretmelerimizle öğrencilerimize puan türlerine,ortak alanlara göre tercih yapabilmeleri için her türlü desteği sunuyoruz” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 12:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?